Gå til sidens hovedinnhold

Ulykke på Mjøsbrua: Vegen åpen igjen

Etter to timer med trafikkproblemer er nå Mjøsbrua åpen for trafikk.

En bil mistet en henger på Mjøsbrua, og trafikken sto i begge retninger.

Politiet meldte om veldig lange køer for alle som har tenkt seg over Mjøsbrua fra Biri-sida etter uhellet på brua i rushtida tirsdag ettermiddag. En bil mistet hengeren på vei over brua. Hengeren krasjet inn i to motgående biler. Det er ikke meldt om personskader i ulykka.

– Det var veldig mye trafikk da uhellet skjedde, og det var vanskelig å få frem bergningsbilene. Vi prøvde å dirigere trafikken, men har nå bestemt oss for å stoppe trafikken fra Biri-sida frem til bergningsbil er på stedet. Den er et stykke unna ennå, så nå blir det veldig lange køer for alle som har tenkt seg fra Biri-sida over på Moelv-sida, sier operasjonsleder Haagen Løvseth ved Innlandet politidistrikt til Oppland arbeiderblad.

Full stans

Trafikken slipper bare forbi fra Moelv-sida frem til den første bergningsbilen er på plass. Politiet har så langt vært nødt til å fokusere på de trafikale utfordringene på stedet - og har derfor ennå ikke helt tydelig for seg hvordan og hvorfor uhellet skjedde.

– Det kan fort gå tre kvarter før veien er rydda, men vi skal få i gang trafikkdirigering ved stedet så snart vi kan, sa operasjonsleder Haagen Løvseth til Oppland arbeiderblad like etter ulykken.

Da hadde politiet akkurat kommet fram til stedet, og trafikken sto i stampe i begge retninger.

– Folk må bare ta inn over seg realitetene, og forholde seg til at det er kø, sier Løvseth.

Det er ennå for tidlig å si noe men om hendelsesforløpet enn at en bil har mistet en henger, og at denne har truffet to møtende biler. Ingen personer er skadd, og politiet er på stedet.

– Vi vet ennå ikke noe om hendelsesforløpet, eller om hvorfor bilen har mistet hengeren. Det er bestilt bilberging på to biler og en henger, sier Haagen Løvseth.

Kommentarer til denne saken