Ulykke på Mjøsbrua: Vegen åpen igjen

ULYKKE: Trafikken står i stampe i alle retninger etter ulykken.

ULYKKE: Trafikken står i stampe i alle retninger etter ulykken. Foto:

Etter to timer med trafikkproblemer er nå Mjøsbrua åpen for trafikk.

DEL

En bil mistet en henger på Mjøsbrua, og trafikken sto i begge retninger.

Politiet meldte om veldig lange køer for alle som har tenkt seg over Mjøsbrua fra Biri-sida etter uhellet på brua i rushtida tirsdag ettermiddag. En bil mistet hengeren på vei over brua. Hengeren krasjet inn i to motgående biler. Det er ikke meldt om personskader i ulykka.

– Det var veldig mye trafikk da uhellet skjedde, og det var vanskelig å få frem bergningsbilene. Vi prøvde å dirigere trafikken, men har nå bestemt oss for å stoppe trafikken fra Biri-sida frem til bergningsbil er på stedet. Den er et stykke unna ennå, så nå blir det veldig lange køer for alle som har tenkt seg fra Biri-sida over på Moelv-sida, sier operasjonsleder Haagen Løvseth ved Innlandet politidistrikt til Oppland arbeiderblad.

Full stans

Trafikken slipper bare forbi fra Moelv-sida frem til den første bergningsbilen er på plass. Politiet har så langt vært nødt til å fokusere på de trafikale utfordringene på stedet - og har derfor ennå ikke helt tydelig for seg hvordan og hvorfor uhellet skjedde.

– Det kan fort gå tre kvarter før veien er rydda, men vi skal få i gang trafikkdirigering ved stedet så snart vi kan, sa operasjonsleder Haagen Løvseth til Oppland arbeiderblad like etter ulykken.

Da hadde politiet akkurat kommet fram til stedet, og trafikken sto i stampe i begge retninger.

– Folk må bare ta inn over seg realitetene, og forholde seg til at det er kø, sier Løvseth.

Det er ennå for tidlig å si noe men om hendelsesforløpet enn at en bil har mistet en henger, og at denne har truffet to møtende biler. Ingen personer er skadd, og politiet er på stedet.

– Vi vet ennå ikke noe om hendelsesforløpet, eller om hvorfor bilen har mistet hengeren. Det er bestilt bilberging på to biler og en henger, sier Haagen Løvseth.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken