Gå til sidens hovedinnhold

DNA-resultater viser at ulven er svensk

Artikkelen er over 3 år gammel

Fellingsområdet for ulvene som har herjet i Hurdal, Gran og Toten er utvidet til deler av Søndre Land og Gjøvik. En av ulvene er svensk.

– Utvidelsen gjelder Gran, Vestre Toten, Søndre Land og Gjøvik kommuner, opplyser Harald Klæbo hos Fylkesmannen i Oppland.

Rovviltmedarbeider i Statens Naturoppsyn, Ole Knut Steinseth, sa til Oppland Arbeiderblad onsdag morgen at de holdt muligheten åpen for at det er mer enn én ulv som har herjet. Frykten er at ulven beveger seg nordover.

Les også

Saueeierne: – Dette blir krise om det trekker ut ei uke til

 

Onsdag formiddag bekrefter Miljødirektoratet at de siste DNA-analysene av innsamlede ekskrement-prøver fra Hurdal, Øyer og Ringebu har påvist to ulver. Ulven i Hurdal skal være ei tispe som har kommet over grensen fra Sverige.

– Det er fortsatt noen prøver samlet i skadeområdet i Gran og Hurdal som skal analyseres, men så langt tyder funnene på at det er denne ulven som står bak skadene på sau den siste tiden i dette området, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.

Les også

Ulven har slått til på Toten: – Fortvilet at vi ikke få gjort noe med dette

 

Tirsdag ble det funnet nye sauekadaver i Brandbu i Oppland. Trolig er de blitt angrepet natt til mandag. Tallet på døde dyr er ikke kjent. Det ble mandag funnet fem søyer og to lam i Helgedalen-området, også det i Gran kommune. Så langt har ulven eller ulvene i området tatt mellom 110 og 120 sauer de siste par ukene.

Fylkesmannen har forlenget skadefellingstillatelsen for ulv i områdene mellom Oppland og Akershus, i første omgang fram til fredag.

(©NTB)

Les også

Det kan være to ulver – fellingsområdet utvidet

 

Kommentarer til denne saken