Norsk ulv skytes i Sverige

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Slettås-ulvene drepte ni sauer og hunder i Norge i fjor, men fikk leve. I år gjør en ulv fra samme revir det samme i Sverige – der er det åpnet for skadefelling.

DEL

I Sverige har tre hunder på kort tid blitt angrepet og drept av ulv fra Slettås-flokken i Trysil. Det har skjedd i samme område nord for Stockholm.

Det er observert to ulver der. En mor skal ha sett ulv sju meter fra sitt treårige barn rett utenfor døren til hjemmet deres. Den skal ikke ha vært redd for mennesker, skriver Nationen.

– Vi ser nå at skadefelling må gjennomføres av hensyn til allmenn helse og sikkerhet og risikoen for alvorlig skade, sier miljødirektør i Stockholm, Göran Åström.

– Vi skjønner ikke at vi skal være mindre verdt enn folk utenfor Stockholm. Slettås-tispa lærer ungene sine å være nærgående. Det må være ulv her, men som biolog og atferdsforsker mener jeg at ulv med denne atferden må tas ut, sier Kirsen Winge, som møtte på ulven i Hedmark torsdag.

Bestandsmålet for ulv er overoppfylt, så det er de regionale rovviltnemndene som vedtar jaktkvoter.

Sju sauer og to hunder ble drept av Slettås-ulv i fjor høst. Norske myndigheter åpnet da ikke for felling på grunn av potensiell skade.

Artikkeltags