Rovdata: – Det er registrert 13 ulvekull i Norge

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Registreringen av ulvekull i Norge viser at det så langt er dokumentert 13 ulvekull, hvorav minst sju er helnorske. Det er langt over Stortingets bestandsmål.

Det viser de foreløpige tallene til Rovdata. Dette betyr at det nasjonale bestandsmålet for ulv på mellom fire og seks kull (hvorav minst tre født i Norge) blir oppfylt med god margin for 2017. Så langt er det registrert totalt 97–98 ulver i Norge og i grensetraktene mot Sverige.

– Vi har hatt en meget bra start på registreringssesongen med mye snø på bakken. Det har gitt oss god oversikt over revir og antall ulv relativt tidlig i sesongen. Med 13 registrerte ulvekull per 9. januar, hvorav minst sju helnorske, kan det per i dag se ut til at man for 2017 kommer til å havne et stykke over det nasjonale bestandsmålet på ulv, sier Jonas Kindberg, leder i Rovdata.

De sju helnorske kullene befinner seg i Osdalen, Julussa, Letjenna og Kynna i Hedmark, samt i revirene Mangen i Akershus og Hedmark, Østmarka i Akershus, og Hobøl i Østfold.

Det er i tillegg påvist ulvekull i grenserevirene Flisberget, Kockohonka, Skugghöjden og Magnor. Man har også registrert kull i revirene Slettås og Boksjø, men her har man foreløpig ikke sikker dokumentasjon på om disse er helnorske revir eller grenserevir.

– Videre sporinger og DNA-analyser utover vinteren vil gi et enda sikrere bilde av antall ulvekull i grenseområdene og hvor revirgrensene går, sier Kindberg. (NTB)

Artikkeltags