Ulv angrep sau i Øystre Slidre - Morten og King søker i området

SØK: Morten Steinsrud og kadaverhunden King er i gang med søk i området.

SØK: Morten Steinsrud og kadaverhunden King er i gang med søk i området.

Fylkesmannen har gitt fellingstillatelse på ulv etter at det ble påvist angrep på sau ved Sørre Trøllåsen i Øystre Slidre tirsdag kveld.

DEL

Onsdag morgen gjennomføres søk med kadaverhund for å sjekke om ulven har tatt flere dyr. Et lam skal være tatt og det skal ha vært påvist ulvebitt, samt at det er oppdaget skader på en søye, sier tipser Oddvin Engen fra Rogne. Det er ikke arrangert jakt ennå da man ikke kan gå i veien for det pågående søket.

Engen sier det er observert dyr fra bilvei i området som virker oppjagede.

– Det er ikke påvist noen sammenheng ennå, men det er rart at dyra trekker til bygda. Det er uvanlig, sier han.

Ute på søk

Morten Steinsrud søker i området ved Sørre Trøllåsen med kadaverhunden King. De har holdt på siden klokken åtte onsdag morgen.

– Så langt har vi ikke funnet noe. Vi letter etter sau-kadaver. Mest sannsynlig er dette en ulv, sier han.

Steinsrud skal fortsette søket utover ettermiddagen. Han eier selv støl og sau i området.

– Nå skal vi ta oss en matbit, så fortsetter søket etterpå. Da blir det nok noen timer til, sier han, og har planen klar hvis King gjør et funn.

– Om vi finner et kadaver varsles dyreeier og Statens Naturoppsyn, som i så fall kommer for å fastsette dødsårsak, opplyser Steinsrud.

Gjelder til 6. august

Harald Klæbo hos Fylksemannen bekrefter at det er tatt ut skadefellingstillatelse på en ulv i deler av Øystre Slidre, Nord-Aurdal og Etnedal, avgrenset av fylkesveg 51, 270 og 204. Tillatelsen gjelder til mandag 6. august og Øystre Slidre er ansvarlige for fellingsforsøket.

Artikkeltags