Gå til sidens hovedinnhold

Kay Robin knipset bilde av antatt ulv

Artikkelen er over 4 år gammel

På vei hjem til Gjøvik fra Oslo fikk Kay Robin Kristiansen en sjelden opplevelse i 23-tida torsdag kveld.

Han knipset bilde av det som, ifølge Statens Naturoppsyn, trolig er en ulv.

Ved kommunegrensa

– På tur ned Lygnabakken så jeg noe i veien. Jeg tenkte først det var et rådyr eller noe, for det var ikke så lett å se med litt dårlig lys og lang avstand. Da jeg kom nærmere, så jeg jo at det ikke var noe rådyr, sier Kristiansen.

Kristiansen tør ikke garantere for at det er ulv, men han så verken halsbånd eller merking på dyret. Regionleder i Statens Naturoppsyn, Ole Knut Stenseth, har vurdert bildene.

– Det er ikke veldig skarpe, gode bilder, men vi har konkludert med at det er en antatt ulv, sier Stenseth til OA.

Han legger til at de ikke kan være helt sikre ut fra bildene, fordi det kan dreie seg om en ulveliknende hund, men Statens Naturoppsyn antar altså at det er en ulv Kay Robin Kristiansen møtte på ved Einavoll.

Stoppet opp

Kristiansen hadde slett ikke ventet å møte på ulv midt på riksvei 4.

– Den løp til side da jeg kom nærmere, og så løp den videre opp i en skråning. Jeg tok opp mobilen og tok noen bilder først, men fikk bare med meg baken på den. Men da den kom opp i skråningen stoppet den og satte seg i noen sekunder. Da fikk jeg knipset et bilde av den forfra, forklarer Kristiansen.

Det var dette bildet han delte på Facebook. Han har aldri opplevd så mange reaksjoner på et Facebook-innlegg før.

Streifulv

Ifølge Stenseth i Statens Naturoppsyn stemmer det godt med sesongen at det kan være ulv utenfor revirene, og derfor også komme streifulv innom distriktet.

– Det er midt i tiden for at ungulvene vandrer ut fra revirene lenger øst. De som kommer inn i Oppland har ofte utspring fra revir lang inne i Sverige, forklarer Stenseth, som er rask med å legge til at det er umulig å si hvor denne ulven kommer fra.

Han ønsker heller ikke å spekulere i om ulven fortsatt befinner seg i området.

– Den kan gå langt på et døgn, men den kan også holde seg i området en dag eller to, sier Stenseth.

Kommentarer til denne saken