Gå til sidens hovedinnhold

Fylkesmannen har gitt fellingstillatelse på ulv i Oppland og Akershus

Artikkelen er over 3 år gammel

Fylkesmannen har gitt skadefellingstillatelse på en ulv som skal ha blitt fotografert på Nannestad i Akershus fredag i 12-tida. Dette melder NRK.

Kanalen skriver at tillatelsen gjelder fra og med fredag til 18. mai.

Fellingsområdet er i hele eller deler av Akershus-kommunene Nannestad, Gjerdrum, Eidsvoll og Nittedal, samt Oppland-kommunene Lunner og Gran.

– Den informasjonen vi har fått sier at det var en ulv som ble sett i Nannestad, ikke så langt fra Maura tidligere fredag. Den var da på vei nordover, forteller Kjetil Ulset som var talsmann for sauebeitelagene på Hadeland under ulvesommeren i fjor.

– Krysser fingrene

Da terroriserte en ung streifulv områdene hvor det normalt går 40.000 sau på sommerbeite. 307 sauer og lam ble stadfestet drept av ulvetispa som herjet i beiteområdene i Gran, Hurdal og på Toten denne sommeren, som ga unntakstilstand for sauebønder over hele Toten, Hadeland og Akershus.

Les også

Ulvekompensasjonen: – Dårlig timelønn for noen – men bedre enn null

Ulset forteller at det lokale fellingslaget har satt seg i sving.

– Vi andre går her hjemme og krysser fingrene, sier Ulset som ikke vil ha en slik ulvesommer en gang til.

– Vi har flinke folk i fellingslagene som er raskt på plass. Normalt blir de første dyra sluppet om et par ukers tid. Jeg er redd beitenæringa her på bygda ikke tåler en ny sommer som i fjor. Da kan avskallinga bli stor, sier Ulset til avisa Hadeland.

Over 100 ulver i landet

I vinterens ulveregistrering er det var det ifølge Rovdata fram til mars påvist 108-110 ulver i landet. Hele 96 av ulvene er registrert gjennom DNA-analyser av innsamlete prøver, viser Rovdatas ulveteller.

– Vi har per 5. mars registrert 70-72 ulver med helnorsk tilhold, hvorav 23 er skutt ved lisensjakt og tre er tatt ut på ekstraordinær felling. Videre har vi registrert 38 ulver med tilhold på begge sider av riksgrensen mot Sverige, sier leder Jonas Kindberg i Rovdata.

Kommentarer til denne saken