Har du fått med deg hovedsakene denne uka?

Uke 39

Uke 39 Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Her er et tilbakeblikk på noen hendelser i Vestoppland denne uka som mange har vært opptatt av:

DEL

Gjøvik sykehus har spart millioner ved å være litt strengere på hvem som får drosje til og fra.

Helsesekretærene Tone Bjerke (t.v.) og Stine Solberg er to av dem som formidler til pasientene som ikke har rett på drosje at de må finne annen skyss. De er vant med «skyllebøtter», men sier at de fleste pasienter er forståelsesfulle.

Helsesekretærene Tone Bjerke (t.v.) og Stine Solberg er to av dem som formidler til pasientene som ikke har rett på drosje at de må finne annen skyss. De er vant med «skyllebøtter», men sier at de fleste pasienter er forståelsesfulle.

Mandag startet elgjakta. OA tok en prat med jaktlaget på Kollstoppen i Gjøvik før startskuddet.

Vår mest leste sak denne uka var faktisk San Marino Pizza som i noen dager var stengt etter pålegg fra Mattilsynet.

Tirsdag presenterte OA lista over de femti bediftene i Gjøvik med størst omsetning. Meca AS troner på topp.

Og onsdag kunne vi fortelle om kjempevekst i Industriparken på Raufoss, der Oda Langmandssveen og Sahabat Aisaeva er to av 109 som nylig har fått jobb.

Blir søpla vår tømt? Det har vært spørsmålet etter at renovasjonsselskapet Reno Norden brått la inn årene. Midt i uka kom løsningen på hvem som fikser biffen.

Flere reagerte på at Gjøvikregionen ikke var representert da Innlandspolitikere stemte over en uttalelse i sykehusprosessen. Regionrådsleder Leif Waarum forklarte at han måtte forlate møtet for å rekke et fly. Høyres Anne Bjertnæs var oppgitt.

Ståle Johnsen fortalte om opplevelsen og skadene etter å ha kastet seg ut fra andre etasje i et brennende hus.

Og oppi Valdres ble det observet noe uvanlig:

Eiendomsskatt på Østre Toten har ført til debatt over lang tid. Onsdag kulminerte det med at samtlige i takstnemndene trakk seg med umiddelbar virkning. Dette er ukas nest mest leste sak.

Balke - Eidsvollsak

Balke - Eidsvollsak Foto:

OA har rettet blikket spesielt mot Land den siste uka, med eget magasin og debatt på Dokka. Blant annet møtte vi gründer Sara Aasen Skaugrud:

Torsdag ble det mer sykehus. Fire ordførere nemlig kalte inn til pressekonferanse der de krevde at framtidens sykehus må ligge i by, et krav som i seg selv utelukker Mjøsbru-alternativet. Dette vakte oppsikt i hele Innlandet, ikke minst i Valdres.

Så var det været da... Før nye regnskyll nå er meldt innover flatlandet fortalte potetbonde Trond Huuse om ståa på Lena. Han har 1000 tonn poteter liggende i jorda, men får ikke tatt dem opp å grunn av våt jord.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken