Innbrudd i Bruflat kirke og hos bedrift på Leira i løpet av få dager

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det har vært innbrudd i kirkehuset til Bruflat kirke i Etnedal.

Politiet opplyste via Twitter at det var stjålet en snøfreser. Meldingen kom tirsdag ettermiddag.

Stjal fra bårehuset

– Politiet har foretatt åstedsundersøkelse og sikret spor, meldte politiet.

– Det er en snøfreser som er borttatt fra en bod hos kirka, utdypet operasjonsleder Per Solberg til Oppland Arbeiderblad.

Ifølge avisa Valdres er snøfreseren stjålet fra bårehuset tilhørende kirka. Etter det OA erfarer skal tyven(e) ha kommet seg inn ved å klippe over en hengelås.

Ikke lenge etterpå ble det meldt om at det i løpet av uken som gikk også var utført tyveri på Leira.

– Det er stjålet en snøfreser, en vinsj, samt et batteri mm. fra tomt. Tyveriet har trolig skjedd i løpet av siste uke. Politiet har foretatt åstedsundersøkelse. Sak opprettet, het det i den meldingen.

Snøfreseren som oppgis stjålet skal ha stått på et annet sted enn det øvrige som ble stjålet.

– Det ble oppdaget mandag, fortalte Solberg hos politiet til OA.

Tyveriraid

Leder for forebyggende operativ seksjon i Valdres, Bård Sørumshaugen, er opprørt over de siste ukenes tyveriraid i Valdres. Ni ganger har tyver brutt seg inn eller stjålet lett omsettelige varer rundt i distriktet, skriver avisa Valdres.

– Vi har hatt ni forhold på fem uker, og tyvene har gått etter lett omsettelige varer, som for eksempel snøfresere. Det startet 14. januar, og da var det tjuveri fra en byggeplass på Aurdalsåsen. Der ble det stjålet driller, bajonettsag, kompressor og slanger. 19. januar var det et tjuveri fra et uthus i Ulnes, og der ble det stjålet en Yanmar snøfreser. Den var gul og blå. Her ble det også stjålet felgsett, bildeler og spekepølser, av alle ting, sier Sørumshaugen til avisa.

Valdres kommunale renovasjon, en bil på Leira, ved Leira skule, ved den nye Lundebrua, hos Hedalen Sveis og rep., Hovli auto og en privat adresse i Månovegen på Leira har hatt besøk av ubudne gjester i løpet av de fem ukene.


Artikkeltags