– Jeg klarte ikke å forstå det med en gang. Familiene våre var der, og det første som skjedde etter at vinneren ble ropt opp, var at de kom løpende mot oss. Først da de begynte å rope og hoie, gikk det opp for meg at vi hadde vunnet, sier Christoffer Wiik (26) til TV 2 etter å ha vunnet andre sesong av oppussingskonkurransen Sommerhytta.

Avsløringen ble sendt på TV i kveld.

Verken Christoffer eller fetteren Michael Angelo Justiniano (34) hadde oppussingserfaring før de startet innspillingen av serien, bortsett fra noe montering av Ikea-møbler og maling av vegger. Læringskurven har vært både bratt, slitsom og morsom, forteller de til kanalen. Underveis har lagene fått gode råd av eksperter på området.

 

I finalen sto to lag likt etter at ekspertene hadde sagt sitt, og det var fetternes gode forhold med hyttenaboene ved Lyseren i Enebakk som til slutt ble utslagsgivende for seieren.

Serien ble spilt inn i fjor høst, men det er først nå vinnerne får nøklene til hytta de vant.

Vinnerne er ifølge TV2 bosatt i Oslo, hvor Christoffer jobber som finansiell rådgiver, mens Michael er investeringssjef i et firma. Nå gleder de seg til å tilbringe sommeren på hytta ved Lyseren, sammen med familie og venner.

– Vi kommer til å bruke hytta masse. Den ligger bare en halvtime utenfor Oslo, så vi kan dra dit etter jobb og spise middag på hytta. Vi kan til og med bo der, når damene våre blir lei av oss, sier Christoffer til kanalen.

 

Som hyttenaboenes favoritt, fikk fetterne for øvrig også et reisegavekort i ekstrapremie. Det valgte de å gi bort til sine finalemotstandere Mona Moritzen Wenli (42) og datteren Emilie Moritzen Wenli (19).

– Vi vet at de har damer, men vi elsker dem, utbrøt Mona etter at hun fikk reisesjekken i hendene.