I en pressemelding opplyser Løset, som er fra Gjøvik, at det er uavklart når han vil begynne i den nye jobben, og at dette blir avklart med nåværende og kommende arbeidsgiver så fort som mulig.

– Det er selvsagt vemodig å forlate gode kolleger og venner i TV 2, men samtidig ser jeg fram til nye og spennende faglige utfordringer på innsiden av politikken, sier han.

– Kjetil Løset en av Norges mest meritterte og erfarne politiske reportere, og jeg er svært tilfreds med å få han på laget, sier parlamentarisk leder Siv Jensen i en melding referert av Medier24.

– Med Løset får vi en av Norges beste kommunikasjonseksperter med på laget. Det er litt over et år til et svært viktig stortingsvalg, hvor målet vårt er å sørge for at politikken som føres de neste årene får et tydelig FrP-stempel. Vi kunne ikke ansatt en mer kompetent og dyktig kommunikasjonssjef, og jeg gleder meg veldig til å starte samarbeidet, sier Jensen videre.

Løset opplyser at han med umiddelbar virkning, etter eget ønske og avtale med TV 2, ikke utfører arbeidsoppgaver som omhandler kanalens dekning av norsk politikk.

48-åringen har lang fartstid innenfor politisk journalistikk og har tidligere blant annet drevet TV 2s Politisk.no. Han har jobbet med valg i flere land, deriblant Storbritannia, Tyskland og USA.

Før han kom til TV 2 i 1998 jobbet han flere år i radio.