Årets aksjon går til UNICEFs arbeid med å gi utdanning til barn som lever i noen av verdens verste krigs- og konfliktområder. I fjor var givergleden sterk i Oppland, og Gjøvik hadde sitt beste år noensinne med over 1.3 millioner innsamlet til Norges Røde Kors.

– Nå håper vi folk tar oss godt imot, sier Gunn Tomte Thompson, som er med Eirin Tomte Thompson, Karoline Sundbakken Grini og Tora Alvestad Rafteseth på ruta ved Tongjordet.

Dersom man ikke er hjemme når bøssebærerne ringer på, er det mulighet for å gi via andre kanaler som Vipps og nettbank.

Les mer om tv-aksjonen her (ekstern nettside)

Sjekk bøssa

– Bøssa er alltid grå med grønt lokk, men logoen varierer fra år til år. I år er logoen blå med UNICEF-logo og med teksten «Hvert barn er en mulighet», forteller Vibecke Østby, aksjonsleder for TV-aksjonen. Hun understreker at bøssa skal være plombert og ha et ID-nummer på klistremerket som matcher nummeret bøssebærerne har klistret på yttertøyet.

– Dersom det kommer en bøssebærer uten klistremerke på klærne, eller med en bøsse som ikke er plombert, bør du ikke gi penger, understreker Østby, og oppfordrer alle til å ta godt imot bøssebærerne som banker på døren i dag.

Kan vippse

Har du glemt å ta ut kontanter, kan du betale på Vipps. Nytt av året er at Vipps-innbetalinger blir registrert på kommunen du bor i hvis du betaler mellom klokken 16 og 18, mens bøssebærerne er ute og går. Slik får nabokommuner som gjerne liker å konkurrere litt en oversikt over hvor givergleden er størst.