Gå til sidens hovedinnhold

TV-aksjonen: Innlandet ga 29 kroner per innbygger – landssnittet er 40

I Innlandet la rundt 900 digitale bøssebærere ut på Norges største digitale folkevandring i ukene fram til selve TV-aksjonsdagen søndag.

Mandag morgen viser resultatene at innlendingene har gitt i overkant av 11 millioner kroner. Med 371.000 innbyggere blir det snaue 30 kroner i snitt.

På landsbasis lå Innlandet fylke forsatt sist mandag ettermiddag, mens Oslo toppet, med drøye 53 kroner per innbygger.

Totalt hadde aksjonen mandag morgen fått inn nesten 216 millioner kroner.

Innlandskommunene Os, Tynset, Alvdal, Rendalen, Engerdal, Folldal, Lesja, Ringebu, Sør-Fron og Åsnes boikottet årets TV-aksjon.

Les også

Boikott og korona: Innlandet på bunnen i TV-aksjonen

30 prosent boikottet

Espen Østvold Rølla, fylkesaksjonsleder TV-aksjonen Innlandet, synes det er leit at cirka 30 prosent av kommunene i Innlandet boikottet årets TV-aksjon.

– Dette har aldri skjedd før, men det er samtidig gledelig å se at støttespillere og ildsjeler også i boikottkommuner har oppretta nærmere 100 digitale bøsser. Spesielt gledelig er det å se at i Åsnes og Våler har ildsjeler dannet egne grupper i sosiale medier for å få folk med til tross for politikernes boikott, sier fylkesaksjonslederen.

TV-aksjonen samler inn millioner til WWFs arbeid mot plast i havet. – Dette har vært et annerledes-år på alle måter. Jeg er utrolig takknemlig for alle som har bidratt i kampen for å ta vare på havet og menneskene som er avhengige av det, sier Karoline Andaur, generalsekretær i WWF Verdens naturfond i en pressemelding.

Heldigital

Hele Norge åpnet lommebøker og hjerter i tiden fram til, og på, selve TV-aksjonsdagen den 18. oktober. For første gang kom det ingen bøssebærer på døra. På grunn av koronasituasjonen ble TV-aksjonen i år heldigital.

– Dette har vært en historisk, heldigital TV-aksjon, og vi er imponert over resultatet. I hver eneste by og bygd i Norge har store og små, unge og eldre stilt opp for å støtte det viktige arbeidet WWF gjør for havet. På tross av at vi ikke har kunnet møtes fysisk på døra til hverandre, har TV-aksjonen også i år samlet nasjonen til en dugnad for fellesskap og solidaritet med mennesker i sårbare livssituasjoner, sier Vibecke Østby, leder for TV-aksjonen.

Alle i Innlandet kan fortsatt engasjere seg og gi via 2133 til Vipps eller gi på en digital bøsse på blimed.no

Se alle resultatene her:

https://giverstafett.no/landsstatistikk

Kommentarer til denne saken