Feststemte værguder bidro til at det 76. Barnekretsturnstevnet i Oppland gymnastikk og turnkrets ble særs vellykket.

Avtroppende leder hos arrangør Vardal turnforening Liv Synnøve Børresen ga en kort presentasjon av klubbene ved innmarsjen og defileringen på Vardal Idrettspark.

Hver forening fikk maks fem minutter til sin oppvisning inkludert innmarsj. De valgte selv musikk tilpasset sitt program, og det ble framført oppvisning på tumbling og trampett for hver tropp som var i aksjon.

Kort velkomsthilsen

– Kjære turnvenner. Gratulerer med dagen, og gratulerer med været. Dere har alle stått på og bidratt til å lage en fin turnhelg for ungene våre. Hjertelig tusen takk alle sammen, sa blant annet Liv Synnøve Børresen i sin velkomsttale.

– Det er en glede for meg å ønske alle turnere velkommen til dette 76. Barnekretsturnstevnet. Det var en flott defilering, og Vardal turnforening har ledere med lang erfaring. Derfor er arrangementet i trygge hender, sa blant annet varaordfører Finn Olav Rolijordet i sin tale.

Åpning av stevnet

– Det er en stor glede for meg på vegne av Oppland gymnastikk og turnkrets å få æren av å åpne dette Barnekretsturnstevnet. Det er en åpen og inkluderende idrett, og krever mange frivillige. Jeg ønsker alle velkommen, og erklærer herved stevnet for åpnet, sa leder i Oppland gymnastikk og turnkrets Ingebjørg Boye, da hun foretok den offisielle åpningen.

Til Eurogym i Belgia

I uke 29 drar en tropp bestående av turnere fra Vardal turnforening og Vestre Slidre til Belgia, der de sammen skal delta i årets Eurogym. Det blir arrangert annethvert år.

– De har øvd sammen i hele vinter på det programmet de skal framføre, fortalte nyvalgte leder i Vardal turnforening Inger Hegstad.

Troppen framførte programmet de skal delta med i Belgia på årets Barnekretsturnstevne.

To av dem som drar dit er Vardal turnforenings Christine Hegstad og Anniken Ruud Vangen. Duoen mottok tiårs plakett med diplom. Det samme gjorde Øystein Erlingson Rehaug fra Etnedal, og Sandra Løkken Szabo fra Nordre Land.