Mange var turist i eget rike

STOR INTERESSE: Mange ville høre Heidi Frokstad fortelle om Alf Mjøen på Gjøvik gård.

STOR INTERESSE: Mange ville høre Heidi Frokstad fortelle om Alf Mjøen på Gjøvik gård. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag og søndag var det masse tilbud for den som ville vare turist i Gjøvikregionen, Hadeland og Ringerike.

DEL

Dette var anledningen til å besøke steder som regionens egen befolkning ofte spaserer eller kjører forbi. Mange av regionens flotte severdigheter fra Sundvolden i sør til Gjøvik i nord var med og laget tilbud på pris og på aktiviteter. Flere opplegg var også gratis. Ønsket fra Turistregionen, Gjøvikregionen Hadeland Ringerike var at de som bor her skal bli gode ambassadører for regionen og gode og kunnskapsrike verter når de får gjester fra inn- og utland. Tilbudene gjaldt de som hadde lastet ned Turist i egen region, passet.

Gjøvik Gård

Mjøsmuseet slo virkelig på stortromma og åpnet alle dører med gratis omvisning i hovedbygningen og glassutstillingen ved Holmen Bræneri. Heidi Frokstad fra Mjøsmuseet hadde omvisning inne i hovedbygningen og ute i parken. Hun kan ta 25 stykker inne og hun hadde en gruppe med 22, så oppslutningen var meget bra. Vi kunne også gjenkjenne byens varaordfører i rekkene.

Sillongen Toten Hotel

Var også med på turistregionens opplegg med blant annet gratis utleie av tråkkebåter. Brødrene Martin og Marius Hoel fra Lensbygda hadde tatt med seg fiskestanga og prøvde fiskelykken i løpet av den halve timen de fikk låne båten

Hanne Aarbakke i resepsjonen på hotellet fortalte at det var 23 grader i vannet og ved selvsyn så også vi at det var tjåka fullt med folk og biler.

Totenvika galleri og Kulturkafe

Ellers meldes det om godt besøk også hos de andre stedene i regionen. Blant annet hos Totenvika galleri og Kulturkafe var det mange som benyttet seg av rabatten i kafeen, og innehaver Erik Hansen forteller at de har hatt rekord besøk på søndag for de har også hatt hagemarked samtidig.

Artikkeltags