Gå til sidens hovedinnhold

200 vil spise felles julemiddag på hotellet julaften

Fullbooket i Valdres i jula

Artikkelen er over 6 år gammel

Gunstig plasserte fridager og tidlig snø gir fulle hus for reiselivet i Valdres. Denne konklusjonen trekker flere aktører i reiselivet nå ved inngangen til julehøgtida.

– Vi har merket denne tendensen i flere år. I år ser det ekstra positivt ut for vår del, sier administrerende direktør i Beitostølen Resort, Atle Hovi.

På Radisson Blu-hotellet vil rundt 200 spise felles julemiddag i morgen kveld. Ute i romjula kommer det store innrykket av folk som vil bruke jula og nyttårshelga på fjellet.

– Beitostølen Resort har 400 hytter, leiligheter eller hotellrom i vårt system. For nyttårshelga hadde vi sist torsdag bare 30 enheter ledig. Det betyr at alt blir solgt i nyttårshelga, sier Hovi.

Det står i stor kontrast til situasjonen for 20 år siden. Den gang var det meste stengt i romjula.

Alle hytter utleid

En annen indikator på Beitostølen er Beitostølen Booking. Selskapet har 120 hytter i sin katalog.

– Situasjonen er den samme hos oss. Vi har litt ledig rundt julaften. For nyttårshelga er alt utleid. Det er ikke uvanlig. Men i år har folk vært tidligere ute og bestilt, sier Nicolai Flaaten i Beitostølen Booking.

Han støtter fullt ut Hovis antakelser om at gunstig plasserte fridager kombinert med tidlig snø på Beitostølen er hovedårsaken.

– Vi har fått mange telefoner fra folk i Oslo-området som har vært bekymret for snøen. Her på Beitostølen er det snøsikkert, og tidlig snø fikk mange til å bestemme seg tidlig, sier Flaaten.

4000 gjestedøgn

Booking Service Beitostølen har mange romslige hytter i sin katalog. Det betyr at hyttene har mange sengeplasser.

Totalt regner Flaaten med at de 120 hyttene han har til utleie tilfører Beitostølen rundt 4000 gjestedøgn.

Jul på hytta

Atle Hovi sier at de mange som har kjøpt hytte på Beitostølen er flinke til å bruke den. Og jul på hytta er blitt en tradisjon for mange.

– Det merker vi godt her på Beitostølen. Hyttefolket legger igjen mye penger i butikker og på restauranter, sier Hovi.

Valdres har nesten like mange hytter som det er innbyggere i regionen. Harald Kulhuset, daglig leder i Valdres Alpinsenter i Aurdal, kan bekrefte at bildet er det samme hos ham.

Mange bruker hyttene på Aurdalsåsen i jula, og det gir god trafikk i alpinsenteret.

Kommentarer til denne saken