Gå til sidens hovedinnhold

Turbonegro til Fredvikafestivalen 2020

Artikkelen er over 1 år gammel

Kultbandet Turbonegro stiller i dongeri og en matroslue full av hits når de til sommeren besøker Fredvikafestivalen.

– Første artist ut til Fredvikafestivalen 2020 var hele Norges popdronning Dagny. Nå følger vi opp med noe litt hardere – nemlig hardrock/pønkbandet Turbonegro! Vi ønsker Happy Tom, Euroboy og resten av gjengen velkommen, og er klare for headbanging og råskap på Fredvikafestivalen, heter det i en bredbeint pressemelding fra festivalen.

Les også

Fredvikafestivalen slipper første artisten

Turbonegro startet som et undergrunnsband i 1988, men med «The Black Trilogy» – de tre albumene som kom i perioden 1998 til 2005 – definerte Turbonegro seg selv i det formatet vi i dag kjenner så godt. Etter en ufrivillig pause rundt millenumsskiftet kom endelig det store gjennombruddet, og bandet slo igjennom både her hjemme og internasjonalt.

Les også

Neste år blir det festivalkrasj mellom Fredvika og 2830. – Synd for publikumet, sier festivalsjef Terje Slettum

Bandet har fans over hele verden, fanklubbene kaller seg Turbojugend og en spesiallaget denimjakke er beviset på at man er medlem. Turbonegro ble booket til Coachella første gang allerede i 2007, og etter at studioalbum nummer ni i rekken, «Rock n roll machine» ble sluppet i fjor, har bandet tapetsert alle de store rock- og metalfestivalene. Nå er turen kommet til Gjøvik og Fredvikafestivalen som finner sted 26.–27 juni neste år.

Kommentarer til denne saken