Turbonegro til Fredvikafestivalen 2020

TIL GJØVIK: Turbonegro er neste band ut som er klare for sommerens Fredvikafestival.

TIL GJØVIK: Turbonegro er neste band ut som er klare for sommerens Fredvikafestival. Foto:

Kultbandet Turbonegro stiller i dongeri og en matroslue full av hits når de til sommeren besøker Fredvikafestivalen.

DEL

– Første artist ut til Fredvikafestivalen 2020 var hele Norges popdronning Dagny. Nå følger vi opp med noe litt hardere – nemlig hardrock/pønkbandet Turbonegro! Vi ønsker Happy Tom, Euroboy og resten av gjengen velkommen, og er klare for headbanging og råskap på Fredvikafestivalen, heter det i en bredbeint pressemelding fra festivalen.

Turbonegro startet som et undergrunnsband i 1988, men med «The Black Trilogy» – de tre albumene som kom i perioden 1998 til 2005 – definerte Turbonegro seg selv i det formatet vi i dag kjenner så godt. Etter en ufrivillig pause rundt millenumsskiftet kom endelig det store gjennombruddet, og bandet slo igjennom både her hjemme og internasjonalt.


Bandet har fans over hele verden, fanklubbene kaller seg Turbojugend og en spesiallaget denimjakke er beviset på at man er medlem. Turbonegro ble booket til Coachella første gang allerede i 2007, og etter at studioalbum nummer ni i rekken, «Rock n roll machine» ble sluppet i fjor, har bandet tapetsert alle de store rock- og metalfestivalene. Nå er turen kommet til Gjøvik og Fredvikafestivalen som finner sted 26.–27 juni neste år.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags