Gå til sidens hovedinnhold

Hadde 12 hoggormer hjemme

Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet fant 12 hoggormer hjemme hos en 28 år gammel kvinne i Trondheim. Onsdag må hun møte i Sør-Trøndelag tingrett tiltalt for brudd på loven om dyrevelferd.

Kvinnen nekter straffskyld, skriver Adresseavisen.

Syntes synd på slangene

Hennes forklaring er at hun hadde sett de 12 hoggormene hjemme hos noen hun kjente, syntes synd på slangene og mente de ikke ble godt nok tatt vare på. Derfor tok hun dem med hjem. Meningen var å overlevere de 12 hoggormene til Mattilsynet eller Viltnemnda, har hun forklart. Men før hun kom så langt kom politiet på døra.

Hvordan hoggormene havnet i den første leiligheten, skal ikke være brakt på det rene.

Flere forhold

Det er forbudt å holde krypdyr i fangenskap i Norge. Hoggormene er overlevert Mattilsynet. Der får Adresseavisen opplyst at eksotiske dyr vanligvis blir avlivet, men siden beslaget gjelder norske dyr, kan de blir satt ut igjen i naturen. Det er uklart hva som har skjedd i denne saken. Hoggormene ble beslaglagt hjemme hos kvinnen i august 2014.

28-åringen er kjent av politiet fra tidligere. Hun er også tiltalt for flere andre forhold, blant annet for å ha stjålet 30 brev fra postkasser og for å ha oppbevart amfetamin og narkotiske tabletter hjemme. I juli 2014 skal hun ha kommet seg inn i Studentersamfunnet i Trondheim ved å skjære over ledninger til kortleseren på døra. (©NTB)

Kommentarer til denne saken