Barnehagen har i alle år holdt til i det gamle, ærverdige husmorskolebygget på Hunn. I årevis rommet bygningen Gjøvik kunst- og kulturskole, og små og store har gjennom disse årene hatt gleden av å høre Edvard Griegs musikkstykker bli spilt fra overetasjene. Inspirert av dette ble barnehagens nye navn Trollhaugen, etter navnet på Griegs hjem Troldhaugen.

I høst fyller Trollhaugen barnehage 50 år. Pyntet med flagg, ballonger, vimpler og barnas tegninger ble dette feiret en hel uke til ende. Jubileet startet med pølsefest i barnehagens grillhytte og – nær sagt selvfølgelig – is til dessert. Utover uka har barnehagen gjennomført ulike bursdagsaktiviteter. Barn og ansatte har pyntet seg i festantrekk, det har vært bursdagsdisco, flotte bursdagskroner har blitt laget og sang- og uteleker har vært av det tradisjonelle slaget. Et av ukens høydepunkter var da begge barnehagens avdelinger (Dovregubben og Lurvelegg) gikk sitt eget, lokale bursdagstog i nærområdet i Nordbyen. Med barnehagens fane i front fulgte barna etter, med flaggene høyt hevet og bursdagskroner som hodepynt. Trygt anført av de ansatte fikk barna oppmerksomhet både av forbipasserende og andre som nysgjerrig vinket gjennom vinduer.

Trollhaugen fikk også i løpet av uka celebert besøk av tidligere styrer Siri Stageboe. Hun startet i sin tid barnehagen og ledet ansatte, barn og foreldre inn i en god barnehagetid med stødig hånd i nærmere 45 år.

Hun hadde en gripende samlingsstund hvor hun viste bilder og levende fortalte om blant annet barnehagens historie, den tradisjonelle trollfesten (som fortsatt er en årlig hendelse) og ikke minst om brannen som fant sted i barnehagens lokaler tidlig på 90-tallet. Mye spennende har skjedd gjennom disse 50 åra!

Bursdagsuka ble avsluttet som seg hør og bør med kakefest sammen med foreldrene.

Trollhaugen har alltid vært en av de minste barnehagene i Gjøvik. Det er en attraktiv og viktig barnehage for byen. Kanskje nettopp derfor er det flere av barna som går eller har gått i barnehagen, som har foreldre som også har gjort det. Gode tradisjoner går jo gjerne i arv, og ganske sikkert vil Trollhaugen også markere jubileer i årene framover også.

Vi gratulerer!