Gratis for gjøvikensere å delta i sykle til jobben-aksjonen

AKSJON: Sykle til jobben-aksjonen varer fra 19. april til 17. juni. Alle kan registrere seg på www.sykletiljobben.no.

AKSJON: Sykle til jobben-aksjonen varer fra 19. april til 17. juni. Alle kan registrere seg på www.sykletiljobben.no. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå kan du sykle til jobben, og bli med i trekningen av mange fine premier. Gjøvik har dessuten betalt påmeldingen for sine innbyggere.

DEL

19. april starter Sykle til jobben-aksjonen, en landsomfattende aktivitetskonkurranse i regi av Norges Bedriftsidrettsforbund.

– Deltakerne får tilgang til egen treningsdagbok på www.sykletiljobben.no med en gang de melder seg på, opplyser Marianne Berg, daglig leder i Hedmark og Oppland bedriftsidrettskrets.

Alt man gjør av fysisk aktivitet kan loggføres i dagboken, ikke bare sykling, men også andre former for aktivitet. For å motivere til innsats, frister arrangøren med mange fine premier, alt fra sykler og sykkeltøy, hodelykter og pulsklokker til turer til Lofoten.

Gratis deltakelse

– Gjøvik kommune har sett viktigheten av å jobbe for folkehelsa, og de er en av flere kommuner som gir alle sine innbyggere gratis deltakelse i aksjonen, opplyser Berg. Det koster egentlig litt å delta, men ved å taste inn postnummeret, vises det om man bor i en gratiskommune eller ikke.

LES OGSÅ: Nå starter sykkelaksjonen og Gjøvik har betalt påmeldingen for deg

– Det unike med sykkelbyen Gjøvik, er at de også frister med en elsykkel til kroner 25.000, som trekkes ut blant de 100 mest aktive gjøvikenserne. Kommunen stiller også med andre premier i tillegg til de nasjonale, sier Berg.

Enkeltpersoner og lag

Hvem som helst kan gå inn på nettet og melde seg på, enten som enkeltpersoner eller lag.

– Meld deg gjerne på sammen med partneren, venner eller kollegaer, så får du noen å konkurrere mot samtidig, sier arrangøren.

Beveger oss for lite

Bedriftsidrettsforbundet konstaterer at 2/3 av den voksne befolkningen ikke oppfyller Helsedirektoratets anbefaling om minimum 150 minutter fysisk aktivitet i uken. Vi beveger oss rett og slett for lite. Sykle til jobben-aksjonen ønsker derfor å bidra til at flere blir fysisk aktive i hverdagen.

Deltakerne kan også benytte appene Endomondo, Strava og Polar til å registrere aktivitet, men det er viktig at man først registrerer seg som bruker på www.sykletiljobben.no, understreker Bedriftsidrettsforbundet.

Håper på flere

Nærmere 300 gjøvikensere deltok på Sykle til jobben-aksjonen i fjor.

– Vi håper på langt større deltakelse i år, konkluderer Marianne Berg, lokal kontaktperson for den landsomfattende aksjonen, som arrangeres for 44. gang i år.

LES OGSÅ: Vi er nødt til å bevege oss mer

Artikkeltags