Gå til sidens hovedinnhold

Treningskampene til Raufoss er klare – se hvilke topplag de skal møte

Rosenborg og Vålerenga blir to av motstanderne til Raufoss i oppkjøringen til årets sesong i OBOS-ligaen.

Det kom gode nyheter fra statsminister Erna Solberg da hun orienterte om planen for gjenåpningen av Norge i Stortinget onsdag.

Der understreket hun at planen som ble lagt for toppfotballen før påske fortsatt står fast.

– Som kulturministeren varslet før påske, vil regjeringen i neste uke vurdere om det skal åpnes for treningskamper utendørs i serier der flertallet av utøverne har idrett som yrke. I fotball for de to øverste nivåene, sa Solberg ifølge NTB.

Dermed har Raufoss kastet seg rundt og fått i stand totalt seks treningskamper før seriestart.

Og det er ikke hvem som helst de gulsvarte skal bryne seg på i ukene framover.

Rosenborg borte

Aller først står Rosenborg borte på programmet. Den kampen er planlagt fredag 16. april, samme dag som kulturminister Abid Raja forhåpentligvis gir klarsignal for treningskamper.

Mandag 19. april er Grorud motstander på Nammo stadion, mens det er avtalt mjøsderby mot HamKam på hjemmebane fredag 23. april.

Les også

Raufoss har planlagt tre treningskamper – men bare hvis Erna åpner opp for det

Deretter følger to bortekamper, mot Vålerenga onsdag 28. april og Sogndal søndag 2. mai.

Generalprøven spilles mot Ull/Kisa på Nammo stadion søndag 9. mai, mens første seriekamp skal spilles mot Strømmen borte lørdag 15. mai.

Nyttig for oss

– Det er veldig bra at vi får komme i gang med treningskamper – forhåpentligvis, sier trener Christian Johnsen.

Klok av skade tar han et forbehold om at ting kan endre seg i løpet av den kommende uka.

– Dere har fått tak i tøff motstand i flere av kampene?

– Ja, det er bra lag vi møter. Vi liker å få matchet oss og få referanser både på høyere tempo og mot generelt bedre lag. Det er nyttig for oss i forhold til det å bygge et nytt lag.

Les også

Vidar (51) om støtten og tilbakemeldingene: – Det er da du virkelig føler at du er en del av Gjøvik

Både Vålerenga og Rosenborg var blant de opprinnelige treningsmotstanderne til Raufoss i vinter – men de måtte avlyses da kampforbudet kom.

Nå blir det likevel møte med de to eliteserielagene, men på bortebane – og ikke i storhallen på Raufoss, som først planlagt.

Spesielle kamper

– Vi har trent i lang, lang tid. Det vi trenger nå er kamptrening. Vi har lagt et bra fysisk grunnlag, men det er kamper som gjør spillerne litt hvassere og litt kvikkere, både i kropp og hode, fortsetter Johnsen.

Raufoss og trener Johnsen mistet et tosifret antall spillere etter den imponerende fjorårssesongen. Et tilsvarende antall spillere er hentet inn.

Blant dem er de tidligere Rosenborg-spillerne Teodor Berg Haltvik og Andreas Helmersen og Sander Werni, som kom fra Vålerenga. For disse blir det selvsagt litt spesielle kamper.

Helmersen er fortsatt i opptrening etter langvarig skade, og kan neppe spille mot tidligere lagkamerater.

Hjemmekampene mot Grorud, HamKam og Ull/Kisa vil alle bli sendt direkte på OA-TV, og det jobbes nå også med å få rettighetene til de tre bortekampene.

Kommentarer til denne saken