Gå til sidens hovedinnhold

Treneren om drømmemålet: – Sånn vi vil spille

Artikkelen er over 1 år gammel

Et nydelig lagmål, oppsiktsvekkende tabbe og høy temperatur. Reprisen av fjorårets opprykkskamp på Lena varmet i kulda.

Med den elleville opprykkskampen friskt i minnet møttes Toten og Trysil igjen fredag kveld på Lena. Denne gangen var det ingen tvil om hvem som var det beste laget. Toten styrte begivenhetene fra start til slutt. Allerede etter 16 sekunder fikk de sin første sjanse, og hjemmelaget fortsatte å skape sjanser.

Så fikk hjemmelaget uttelling og det var en vakker scoring. De bygget opp tålmodig opp et angrep bakfra ved hjelp av gode bevegelser og korte pasninger. Sakte, men sikkert spilte de seg høyere i banen før noen raske kombinasjoner mellom Jonas Harefallet, Steffen Hjelmtvedt og Håkon Svellet sørget for at Toten danset seg forbi Trysil-forsvaret. Til slutt var det nevnte Harefallet som fikk æren av å sette inn 1–0 etter et herlig angrep – en skikkelig lagscoring.

– Det er sånn vi ønsker å spille fotball og det er noe vi trener på. Vi ønsker å bruke ballen og spille oss ut av forsvar, men har fortsatt en vei å gå på vurdering av risiko, sier trener Pål Tallerud.

Deretter fikk Toten servert en gavepakke av gjestene fra Trysil. Gjestenes midtstopper spilte ballen tilbake til keeper foran mål, problemet var at keeperen hadde beveget seg utenfor målet og derfor trillet ballen i nettet.

Den stillingen sto seg til pause og Toten ledet fortjent etter en god førsteomgang. Andre omgang ble mer kaotisk med mange tøffe taklinger og høy temperatur på banen.

– Jeg vet ikke om opprykkskampen fortsatt satt i hodet på gutta på der, men det smalt litt i andre omgang, smiler Tallerud.

Men det var på ingen måte ufortjent av Toten scoret igjen i andre omgang. Innbytter Simen Sethne banket ballen i mål etter nok et flott angrep av hjemmelaget.

– Det er ting vi kan forbedre, men jeg synes det var en solid kamp. Vi holdt nullen og jeg synes de nye spillerne Simen Schjerve Giæver og David Synstelien gjorde en god figur. David er veldig rolig med ballen og det synes jeg er moro å se, forteller Tallerud.

Kampfakta

Treningskamp Østre Toten kunstgressbane

Toten – Trysil 3-0 (2-0)

Scoringer: 1-0 Jonas Harefallet, 2-0 Selvmål, 3-0 Simen Sethne

Totens lag: David Synstelien – Trond Fodstad, Lars Alund, Morten Olafsen, Håkon Svellet – Kodjo Somesi, Steffen Hjelmtvedt, Sander Harefallet – Simen Engelien, Lars Johan Kollshaugen, Jonas Harefallet

Benyttede innbyttere: Joakim Bjørnerud, Simen Schjerve Giæver, Jacob Hveem, Simen Sethne.

Kommentarer til denne saken