Gå til sidens hovedinnhold

Tre over sporet stoppet Gjøvikbanen: – Det er tredje gang i samme område

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag ettermiddag falt et tre over Gjøvikbanen i nærheten av Eina og sørget for stans i togtrafikken. Nordgående tog med 29 passasjerer fikk stanset i god tid.

– Et tre har veltet over sporet på Gjøvikbanen, meldte Bane Nor på sine nettsider onsdag ettermiddag.

SISTE: Klokken 17:25 er Jaren-Gjøvik igjen åpnet for trafikk, men du må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger.

Pressevakt Britt-Johanne Wang fortalte videre at et tog var på vei, men fikk stanset omtrent en halv kilometer unna. Hun kjente ikke til hvor passasjerene endte opp. Det gjorde derimot pressevakt i Vy Gina Scholz.

– De ble stående i skogen inntil toget fikk snudd og kjørt tilbake til Jaren. Deretter tas passasjerene ut av toget og inn i buss til Gjøvik, fortalte hun til OA.

Scholz kunne videre fortelle at det var 29 passasjerer på toget.

Samme sted igjen

To ganger i januar har det skjedd at tog på Gjøvikbanen har kollidert med veltet tre. Først 3. januar, deretter 21. januar. Begge gangene var det på strekningen mellom Jaren og Reinsvoll.

– Det er tredje gangen dette skjer i samme område. Det kan være at det har vært hogst i område, slik at trær har blitt stående igjen alene og deretter blåst ned. Så vidt jeg vet skal det bli utbedret raskt, sa Wang hos Bane Nor.

Scholz hos Vy forteller at de forholder seg til hva Bane Nor eventuelt vil foreta seg framover med tanke på den stadige gjentakende faren for trefall over linjene i dette området.

– Vi må snakke sammen med Bane Nor om dette. Det er de som har ansvaret for infrastrukturen på og langs Gjøvikbanen og vi forholder oss videre til dem, sa hun.

Usikkert på framdriften

Treet som veltet skal ha revet med seg kjøreledningen i tillegg til å legge seg over skinnene. Ved 17-tiden er det ventet en oppdatering fra Bane Nor på når togene igjen kan kjøre.

– Bane Nor er på plass for å se på skadene og om de kan koble på igjen strømmen, sa Scholz hos Vy like før klokka 16.

Klokken 17:25 er Jaren-Gjøvik igjen åpnet for trafikk, men du må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger.

Kommentarer til denne saken