Gå til sidens hovedinnhold

Tre boligblokker ble evakuert etter brann på Fagernes

Artikkelen er over 1 år gammel

Totalt 53 naboer ble evakuert etter at det oppsto brann i bygget som blant annet huset Tasty House i Fagernes sentrum natt til mandag.

Brannen ble meldt like etter klokka 03 i natt, og det ble meldt om åpne flammer i andre etasje. I denne etasjen skal det ifølge lokalkjente være hybler/leiligheter.

Brannvesenet søkte gjennom bygget med røykdykkere, men ingen personer ble funnet.

– Vi har fått opplyst at de som bor der, er på ferie, sa operasjonsleder Marianne Brun ved Innlandet politidistrikt.

Det var kraftig røyk i området ned mot Strandefjorden. Brun opplyser at naboer i tre leilighetsbygg er evakuert.

Til legevakt

– I alt 53 personer er nå evakuert fra nabobygg. Det er noen som har dratt inn noe røyk, og alle er sjekket på legevakta, sa Brun tidlig mandag morgen.

Kim Daniel Vorpvik var ute og kjørte da han så flammene. Kort tid etter møtte han brannvesenet.

Bygningen det brenner i huser restauranten Tasty House.

Den store mengden med røyk har ført til at alle beboere i de tre blokkene ved Strandefjorden ble evakuert. Vorpvik opplyser at flere av dem har vært på legevakta for sjekk.

– Biler har kjørt i skytteltrafikk, sier han.

Ved 09-tiden opplyser brannvesenets operasjonsleder Håvard Halvorsen til OA at evakueringen trolig blir opphevet i løpet av kort tid. En drøy halvtime senere kom beskjeden om at alle kunne gå hjem igjen.

Åpnet opp hotellet

Vorpvik jobber på hotellet rett ved siden av brannstedet, og han sier naboene oppholder seg der.

– Hotellet er stengt for jula, men har åpnet opp for de evakuerte. Vi har fått opplyst at det vil ta tid før de kan komme hjem, og at røyk skal ha trengt inn i blokkene via ventilasjonsanlegg, sa han.

Brannvesenet fikk kontroll på brannen like før klokka 06. Like før klokka 07 var brannen slukket. Ved 09-tiden pågikk det etterslukking.

Ifølge Innlandet politidistrikt vil brannvesenet drive med etterslokking utover dagen. Jernbanevegen vil bli stengt i flere timer.

Kommentarer til denne saken