Årsaken til trailervelt er ennå ikke avklart

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg håper vi kan få levert vår innstilling før nyttår, sier etterforskningsleder Hanne Fauske hos Spesialenheten.

DEL

En trailervelt på Fylkesveg 33 i Nordlia sør for Gjøvik i vår, ble en sak for Spesialenheten for politisaker. Årsaken var at sjåføren kan ha blitt presset mot grøfta av en politibil som passerte bakfra.

Nicolai Namtvedt var fører i en personbil bak semitraileren, og ble selv forbikjørt av politibilen.

– Det var en bisarr opplevelse å se at politiet bare fortsatte da traileren veltet. Hvis dette var et forsøk på å stanse den, er jeg overrasket over måten det ble gjort på, uttalte Namtvedt til OA etterpå.

Innen årsskiftet

Ifølge politiet hadde patruljen blitt varslet om at trailersjåføren kjørte vinglete, og uhellet skjedde da de skulle kontrollere den. På grunn av opplysningene om mulig farlig forbikjøring, valgte Innlandet politidistriktet å varsle Spesialenheten selv.

De har hatt saken på sitt bord siden midten av mai, men har ennå ikke avsluttet sine undersøkelser.

– Vi håper vi blir ferdige før nyttår. Da går saken videre til Sjefen for Spesialenheten, som tar stilling til den etter innstilling fra oss, sier etterforskningsleder Hanne Fauske til OA.

Unngikk personskade

Det var to personer om bord i semitraileren. De byttet på å kjøre. Ingen av dem kom alvorlig til skade, men det ble store materielle skader.

Mens politipatruljen sier de forsøkte å stoppe traileren, har sjåførene og deres sjefer en annen oppfatning av situasjonen. De mener politibilen bare ville forbi for å kjøre videre.

– Siden det virket som politiet hadde det travelt, la sjåføren traileren litt lengre til høyre. Da politibilen nesten hadde passert – med blålys og sirene – havnet trailerens framhjul utenfor veikanten, slik at den kom ut av kontroll og veltet, sa kommunikasjonsdirektør Kristian Kaas Mortensen i det litauiske transportfirmaet Girteka Logistics til OA etterpå.

Det ble tatt en promilletest av trailersjåføren. Resultatet av den var ifølge Girteka OK.

Artikkeltags