Fotgjenger døde etter å ha blitt påkjørt

PÅ E6: Avdøde gikk langs europaveien ved Biri. Leserfoto: Kjetil Sviland

PÅ E6: Avdøde gikk langs europaveien ved Biri. Leserfoto: Kjetil Sviland Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Identifisering har vist seg vanskelig, og blir trolig først avklart over helga.

DEL

En mann omkom da han ble påkjørt av en lastebil på E6 ved Biri natt til fredag. Ulykken skjedde ved Svennes, der E6 går over fra to til fire felt.

Politiet fikk melding om påkjørselen klokka 01.36.

– Det er snakk om en påkjørsel hvor en fotgjenger som gikk langs veien har avgått ved døden. Vi gjør nødvendige undersøkelser og krimteknikere og ulykkesgruppen har vært på stedet, fortalte operasjonsleder Arne Norevik i Innlandet politidistrikt til NTB.

Sendt til Kripos

Det er usikkert hvem avdøde er.

– Vi har en formening om hvem det kan være, men har foreløpig ikke fått kontakt med pårørende, sa operasjonsleder Per Solberg i Innlandet politidistrikt til OA fredag morgen.

Nå ligger det an til at sikker identitet først kan fastslås mandag.

– Avdøde er sendt til ID-undersøkelse hos Kripos. Derfra får vi tidligst svar neste uke, sa leder Siv Anita Opsahl på etterforskingsenheten i tidligere Vestoppland politidistrikt fredag formiddag.

Gikk langs veien

Oppsahl uttalte til OA at det har vært umulig for politiet å komme i kontakt med pårørende til mannen de tror kan være den omkomne.

Hendelsesforløpet beskriver hun som operasjonssentralen gjorde tidligere på dagen.

– Vi mener og tror at han har gått langs E6, og så blitt påkjørt av denne lastebilen. Det er midtrekkverk og smalt på strekningen der det skjedde, sa hun.

– Hva har lastebilsjåføren forklart?

– Lastebilsjåføren er ikke avhørt ennå. Det skjer så fort som mulig, men trolig først over helga det også.

Fører ivaretas

Lastebilsjåføren blir ivaretatt av personell fra eget firma, skrev VG fredag morgen.

Det var omkjøring på gamlevegen på stedet natten gjennom etter ulykken. Først klokka 06.30 meldte politiet at E6 er åpnet for vanlig trafikk igjen.

– Åstedet er undersøkt både av en ulykkesgruppe fra Statens vegvesen og av kriminalteknikere fra politiet, fikk Oppland Arbeiderblad opplyst på politiets operasjonssentral.

Artikkeltags