Trafikkstasjonene stengt torsdag og fredag

Stenges: Alle trafikkstasjoner i distriktet stenges torsdag og fredag. Trafikkstasjonen på bildet er stengt for lenge siden.

Stenges: Alle trafikkstasjoner i distriktet stenges torsdag og fredag. Trafikkstasjonen på bildet er stengt for lenge siden. Foto:

Innføring av nytt datasystem gjør at alle trafikkstasjoner i distriktet holdes stengt torsdag og fredag.

DEL

Statens vegvesen har sendt ut pressemelding om at det i perioden 25.–28. april vil bli nedetid for alle kjøretøytjenester.

Det betyr at det fra torsdag til søndag denne uken ikke vil bli mulig å kjøpe prøveskilt, levere salgsmelding, betale omregistreringsavgift, gjennomføre omregistrering eller avregistrere kjøretøy.

Gjøvik, Fagernes og Lillehammer trafikkstasjoner holdes stengt torsdag og fredag som følge av dette, siden heller ikke de ansatte har tilgang til datasystemene.

– Vi beklager at vi er nødt til å stenge tilgangen til tjenestene såpass lenge. Det er et 40 år gammelt system som skal fornyes, samtidig som vi skal installere og teste nye løsninger, sier Erik Johannessen i Statens vegvesen.

Vegvesenet melder om to viktige endringer i systemet, som trer i kraft mandag 29. april:

«Fra 29. april betaler du omregistreringsavgiften direkte til Skatteetaten ved å bruke Statens vegvesens digitale selvbetjeningsløsninger. Det blir ikke lenger mulig å betale avgiften på en trafikkstasjon.»

«Fra 29. april må du også legitimere deg når du leverer salgsmelding på papir. Det gjør du enten ved å levere salgsmeldingen digitalt på vegvesen.no, eller ved fysisk oppmøte på trafikkstasjon. »

Artikkeltags