Advarer mot vanskelige kjøreforhold

Artikkelen er over 1 år gammel

Snø og vind vil det neste døgnet gi vanskelige kjøreforhold i Oppland, spesielt på fjellovergangene. På E16 er det full kaos.

DEL

Statens vegvesen gikk tirsdag ettermiddag ut med en advarsel om at det var ventet vind og snøfokk, og at det dermed ville bli vanskelige kjøreforhold på vegene i Oppland i ettermiddag, kveld og natt. Meteorologisk Institutt melder at snøværet vil vare fram til onsdag ettermiddag.

Snøværet vil prege store deler av Oppland, også lavlandet, det neste døgnet, meldte vegvesenet.

– Entreprenørene som drifter riks- og fylkesvegnettet for Statens vegvesen er allerede ute på vegene og brøyter og gjør andre tiltak, sier seksjonsleder Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen.

Vegvesenet oppfordrer bilistene til å følge med på trafikkmeldingene på www.vegvesen.no/trafikk eller ringe Vegtrafikksentralen på tlf. 175. Vegtrafikksentralen er også på Twitter.

Ber bilister vise hensyn

Klokka 20.20 melder politiet om begrenset framkommelighet i området og videre nordover. Bilbergere jobber med flere vogntog som har fått problemer på glatten.

– Det er fullt kaos. Folk må ikke stresse, men vise hensyn- Alt mannskap er ute og jobber for å sikre best mulig kjøreforhold, sier operasjonsleder hos politiet.

Flere vogntog har sakset ved Kvismoen, og et vogntog sperrer E16 i Vang sentrum.

– Vi oppfordrer tungtransport-sjåfører til å finne rasteplass og vente på meldinger om framkommelighet, sier politiet.

Flere fjelloverganger er stengt tirsdag kveld. Det fører til økt trafikk og mange tyngre kjøretøy gjennom Valdres fordi E16 Filefjell er eneste åpene fjellovergang.

Politiet dirigerer trafikken

Ståle Wangensteen i Vang Autoservice opplyser like etter klokka 22 at det fortsatt er kaos på E16. Det er snøvær og mye trafikk.

– Vi har hatt mange oppdrag i dag. Til nå har vi hjulpet 7-8 lastebiler. Nå er det tre soms tår fast, men vi kan ikke stenge vegen nå. I tillegg har vi hjulpet flere personbiler hist og pist, sier Wangensteen.

Ved Kvamskleiva var det ved 22-tida ekstra krevende. Der er det trangt og smalt.

– Det er rett og slett ikke veg til så mye trafikk. Lastebiler som møter hverandre, må stoppe opp. De har varme hjul, og med dette føret, begynner de å skli på snøen. Det er litt håpløst føre og mye trafikk, sier Wangensteen.

Politiet dirigerer trafikken da det kun er ett kjørefelt åpent.

Ingen personer skal ha blitt skadet i noen av trafiukkuhellene, men det oppsto en del materielle skader i forbindelse med en kollisjon mellom to lastebiler ved Øye.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken