Bar veg over riksveg 4 ved Lygna

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(Hadeland) Klokka 15 meldes det om bar og våt asfalt på riksveg 4 over Lygna.

– Det er brøytet og saltet og akkurat nå er det oppholdsvær. Men det kan fort endre seg, for det er meldt mer nedbør utover kvelden, sier Trond Øverlier på Lygnasæter hotell.

Det meldes også om at det er bedre kjøreforhold langs Einavannet, der det tidligere i dag har vært store trafikale problemer.

Like over klokken ti melder politiet at det meldes om flere vogntog med problemer i nordgående løp. Kjør forsiktig, ber politiet.

Senere har problemene bare forplantet og utviklet seg slik at det er store problemer i begge kjøreretninger. Ifølge Googles trafikk-kart klokken 10.50 er trafikken svært saktegående nesten helt fra Jaren til Eina. Like før klokken 11 melder også politiet at trafikken står nederst i Lygnabakken og at de er på veg dit.

VINTER: Politiet fyller luft i dekkene – og måtte antakelig legge om til vinterdekk før de tok turen til Lygna.

VINTER: Politiet fyller luft i dekkene – og måtte antakelig legge om til vinterdekk før de tok turen til Lygna. Foto:

I går ble det meldt at det ville komme kraftig snøfall i dag.

Bergingsbil er på veg til Lygna, opplyser Lunner auto.

– Men bergingsbilen står fast i kø ned igjen fra Lygna, forteller Hege Roen.

– Oppdragene røsser nå på fra Lygna etter en ganske rolig morgen, legger hun til.

Seksjonssjef Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen forteller:

– Det er først og fremst større kjøretøy som skaper problemer. Vogntogene har ikke tatt på kjetting og kommer seg derfor ikke opp eller ned Lygnabakka.

Rundt klokken 10.30 opplyser Carina Gillebo til Hadeland at trafikken står bom stille i sørgående retning fra bunnen av Lygnabakken ved starten av Einavatnet. Der står det svært mange tunge kjøretøy og legger på kjetting. En varebil har kjørt ut av vegen, og en lastebil har kommet over i feil kjøreretning og har sakset. Denne er det imidlertid mulig å komme forbi.


Statens vegvesen oppdaterte sin twitterkonto like etter klokken 11 mandag formiddag.

– Det er snø og snøføre flere steder på Østlandet i dag. Her på riksveg 4 over Lygna i Oppland står trafikken på grunn av vogntog som tar sjansen på å prøve seg uten kjettinger. Det går rett og slett ikke! Køene hindrer også brøytemannskaper og bergingsbiler i å gjøre jobben sin.

Klokken 13.45 melder politiet i Innlandet at veien er ryddet og at trafikken går som normalt. Det samme skriver Vegtrafikksentralen øst.

– Lygnabakken på riksveg 4 i Oppland er ryddet i begge retninger. Beredskapen fortsetter med brøyting og salting. Trafikken kan nå gå i begge retninger, skriver dem på Twitter.

Politiet drev en stund med trafikkdirigering ved krysset til Amundrud, men etter at vegen ble ryddet har de trukket seg tilbake. Så lenge det er snø i vegbanen anbefaler de ikke å kjøre over Lygna på sommerdekk.

– Vi har ikke gjort noe førerkortbeslag eller tiltak i forhold til situasjonen i dag, opplyser politiets operasjonssentral like etter klokken 14.00.

Hege Roen i Lunner Auto forteller at hun ikke har oversikt over hvor mange oppdrag og meldinger de har fått inn i løpet av dagen.

– Vi har en bil som har jobbet seg opp og ned på riksveg 4 mot Lygna siden i dag tidlig. Han driver fremdeles på og bruker mye tid på å stå i kø, forteller hun.

LES OGSÅ: Vakthavende meteorolog: – Det kan komme 15 centimeter med snø på Hadeland

Slik ser det ut på Lygna like over klokken 7.30.

Slik ser det ut på Lygna like over klokken 7.30. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken