To trafikkuhell på Grua: Tungtransport sperrer deler av vegen

TRØBBEL: En trailer har problemer på Grua

TRØBBEL: En trailer har problemer på Grua Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Først kjørte et vogntog delvis ut i grøfta og ble stående fast. Så har to personbiler vært involvert i et nytt trafikkuhell like ved.

DEL

(Hadeland) En tungtransport skal ha sklidd delvis ut i grøfta på Grua, og sperrer samtidig deler av vegen, opplyser en tipser til avisen Hadeland.

– Vi er på stedet og dirigerer, så bilene kommer forbi. Men man må nok regne med litt venting, sier operasjonsleder Haagen Løvseth ved Innlandet politidistrikt til Hadeland klokka 19.10.

Biler kolliderte

Men han snakker med avisen, får han inn en ny melding. Denne gangen om at to biler har vært involvert i et annen trafikkuhell like ved.

– En bil hadde kommet over i motsatt kjørefelt og kolliderte med bil som kom den andre vegen. Det ble kun materielle skader, men føreren av førstnevnte bil vil bli anmeldt for uforsvarlig kjøring, sier Løvseth.

Begge bilene er nå borte fra vegen og bidrar ikke til noen trafikale problemer.

Berges

Tungtransport-utforkjøringen skal ha skjedd like nedenfor Grua barnehage noe etter klokken 18.30. Googles trafikk-kart bekrefter at det står delvis helt stille i dette området.

– Vi har fått beskjed om at bergingsbil vil ankomme stedet cirka klokka 19.30. Når den kommer, vil nok vegen bli helt stengt en periode, til bilen kommer seg på vegen igjen, sier Løvseth.

Klokka 19.55 melder politiet at bergingen har startet, og at de vil gi beskjed når vegen er ryddet. Ved midnatt var det ifølge vegvesenet fortsatt manuell dirigering på stedet, men mandag morgen er vegen åpen som vanlig igjen.

Snøvær

Det snør nå tett over hele Hadeland – så også på Grua. Dette gir krevende kjøreforhold.

Det er sendt ut gult farevarsel flere steder på Østlandet. I Oslo ber politiet folk om å la bilen stå, dersom det ikke er strengt nødvendig at man må kjøre bil.

TRØBBEL: En trailer har trøbbel på Grua

TRØBBEL: En trailer har trøbbel på Grua Foto:

Tips Oss
TLF: 61 18 93 00 SMS/MMS: oatips til 2005 E-post: tips@oa.no Send video

Artikkeltags