(Hadeland)

Klokka 09.38 møtte avisen Hadeland en traktor og en lastebil med snøploger på veg opp Lygnabakka mot stedet der en tungtransport lager stans i trafikken.

Politiet er på stedet. De stanset trafikken da ett av to utenlandsk-registrerte kjøretøy klarte å krabbe i gang igjen på stedet. Klokka 09.35 ble nordgående trafikk stanset igjen mens sjåføren på tungtransporten som sto igjen la på kjetting. Dette arbeidet pågår fortsatt.

LES OGSÅ: Yrkessjåfør Bjørn Helge er oppgitt over glattføret i Lygnabakka: – Nå må vedlikeholdet bli slik at vegen kan brukes

Det var glatt og slapsete vegbane på stedet. Det økte på jo høyere man kom mot Lygna. Like nord for Amundrudkrysset står det også en tungtransport. Det er et av de "vanlige" stedene der tungtransport får problemer på slik føre det er mandag.

Det går an å passere kjøretøyet i venstre kjørebane.

Det ble også saktegående kø nedover, i sørgående retning, og det er også vind og snøfokk når bilister kommer opp mot Lygnasæter. Det betyr snødrev inn i kjørebanen flere steder.

Når snøploger og kjøretøy som salter får passert tungtransporten som står fast så kan det ventelig bli noe enklere å kjøre opp bakkene. Alle tre kjøretøy var utenlandsk-registrerte. Også flere andre tungkjøretøy kjører sakte både i nord- og sørgående retning.

Avisen Hadeland har også fått en melding fra en trafikant som snudde ved Einavoll, i sørgående retning. Også fra den kanten er det kaotisk, melder trafikanten, som gjorde vendereis.