Vi er antakeligvis den staeste metalfestivalen i verden og etter mange runder med planlegging, nye smittevernregler, nye justeringer, og reiserestriksjoner kan vi til helga presentere den 14. utgaven av Nordic Fest, sier Pål Dæhlen.

På nett

Nordic Fest er en festival som er alkoholfri, mens banda er av det hardtslående slaget. På scena står band innen den mer ekstreme formen for heavy metal med det til felles at de har kristent innhold i tekstene.

Årets festival blir en blanding mellom livemateriale spilt inn på Sub Scene i Oslo, og band fra Sverige og Finland som streamer fra sine hjemland. På grunn av spredningen av covid-19 kommer ingen band kommer til å spille live i Oslo, men det betyr ikke at det blir stille på eteren! Fra Sverige og Finland strømmes det musikk fra band som Pantokrator, Melech og Renascent, og alt dette kan du følge med på fra sofaen hjemme lørdag kveld.

– Mellom konsertene vil vi fylle strømmen med seminarer, intervjuer fra studio på Sub Scene, nyheter, nattverd og hilsener fra hele verden. Alt strømmes fra Nordic Missions YouTube-kanal i en proff flerkamera produksjon med lyd og lys skreddersydd for streamen. Alt vil foregå innenfor rammene av de siste smittevernsregelene til Oslo kommune, med faste plasser og under 50 pers i lokalet og oppfølging fra en «smittevernansvarlig» som sørger for at de få som befinner seg i lokalet holder avstand, sier Dæhlen.

Undergrunnen

Arrangørene bak Nordic fest klorer seg med andre fast i håpet og ser fram til å spre livemusikk igjen.

– Vi representerer undergrunnen som nekter å gi seg, og selv om vi aldri har vært en stor festival har restriksjonene og streaming gitt oss en mulighet til å nå ut på en måte vi aldri har gjort tidligere. Festivalen skal også streames gjennom en Meksikansk side som tekster innlegg på spansk for det Latin Amerikanske publikum – gratis, sier Pål Dæhlen.