– Vi er glade for å kunne være en støttespiller i Vitensenteret Innlandets arbeid med Reale Talenter og First LEGO League, sier avdelingsbanksjef Odd Fjellby i Totens Sparebank. Han mener prosjektene er kroneksempler på tiltak som løfter, inspirerer og gir mestring til barn og unge.

Første runde med Reale Talenter startet opp høsten 2019, og siden den gang har Totens Sparebank finansiert prosjektet. I år vil prosjektet utvides til å gjelde både Gjøvik- og Hamarregionen.

Ønsker å støtte

– I Reale Talenter streber Vitensenteret etter å fange opp ungdom med høyt læringspotensial; både de som viser et tydelig realfaglig talent, men også de som kan framstå som umotiverte og tiltaksløse – men som sitter på skjulte talentegenskaper. Denne ideen tiltaler oss i så stor grad at vi ønsker å støtte prosjektet også i år, sier Odd Fjellby.

Realfagsglade

Adm.dir. Elisabeth Erlimo og pedagogisk leder Torgeir Osmo ved Vitensenteret Innlandet setter enormt stor pris på at Totens Sparebank ser verdien av Reale Talenter og visjonen om å skape realfagsglede.

– Takket være midlene vi får her, ligger alt til rette for nok et meningsfullt Reale Talenter-år, sier de to som ser fram til å servere ungdommene utfordringer og oppgaver på en måte som vil skape motivasjon og læringsglede:

– Her skal ungdommen få blomstre. Her vil det komme mange solskinnshistorier, smiler Erlimo.

Et annet Vitensenter-prosjekt som har fått støtte av Totens Sparebank er First LEGO League, der Torgeir Osmo fra Vitensenteret på Gjøvik er primus motor:

– ­Du aner ikke hvor mange barn og unge i hele Innlandet som opplever mening og mestring gjennom First LEGO League-perioden! Vi ser så mange store smil og så mye samarbeidsglede når de unge får arbeide fram ideer og løsninger på oppgaver som ikke engang voksne vet svaret på.

Verdier

– Det er nettopp disse verdiene som treffer oss så sterkt og som gjør det så enkelt for oss å støtte First LEGO League, forklarer Odd Fjellby.

Totens Sparebank har delt ut pengegaver til allmennyttige formål i lokalsamfunnet siden 1891.