Montessoribarnehage henger i en tynn tråd

Østre Toten formannskap avslo søknaden om driftstilskudd til etablering av 18 barnehageplasser ved Toten montessoriskole.

Østre Toten formannskap avslo søknaden om driftstilskudd til etablering av 18 barnehageplasser ved Toten montessoriskole. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Flertallet i Østre Toten formannskap sa nei til kommunalt driftstilskudd.

DEL

Toten montessoriskole har i lengre tid ønsket å utvide til et oppvekstsenter med barnehage, men er avhengig av kommunalt driftstilskudd til barnehagedriften for å kunne starte opp.

Etter at hovedutvalget for barn og oppvekst før sommeren sa ja til driftstilskudd – med fire mot tre stemmer – har nå formannskapet sagt nei med samme stemmefordeling.

Han stemte nei til barnehagen han har kjempet for 

Avslaget begrunnes med at etablering av flere barnehageplasser i kommunen vil medføre lavere kapasitetsutnyttelse i de eksisterende barnehagene, og dermed gi økte kostnader til barnehagedrift for kommunen.

Formannskapets mindretall støttet et forslag fra varaordfører Lene Melbye (V) om å innvilge driftstilskudd til 18 barnehageplasser. Saken avgjøres i kommunestyret senere i høst.

Som mor gikk hun i front for å etablere skolen. Nå er hun blitt rektor. 

Formannskapet vedtok i samme møte og med samme begrunnelse å avslå en søknad fra Bonderudbakken gårdsbarnehage AS om utvidet kommunalt driftstilskudd ut over dagens 70 enheter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken