Gå til sidens hovedinnhold

Torpinger invaderte klatreparken på Øverby: – Ziplinen var høydepunktet

Artikkelen er over 1 år gammel

Nesten 70 store og små prøvde seg i klatreparken og enda noen nøyde seg med å se på da «hele» Torpa inntok Gjøvik sist helg.

«Aktivitet for alle» er ei undergruppe i Torpa IL som inviterer til forskjellige lavterskeltilbud til alle klubbens medlemmer.

Lørdag tok de turen til Gjøvik og klatreparken på Øverby. Der krydde det av torpinger inne i skogen og oppe i trærne.

– I alt var det 67 som meldte seg på for å være med på klatringen. Totalt er vi over 80 her i dag, med stort og smått, forteller Ranveig Gjerdalen Taraldstad og Maren Bergseng Øistad.

De var ansvarlig for turen til Gjøvik og er naturlig nok veldig fornøyd med oppslutningen.

Moro og spennende

«Aktivitet for alle» er ment å gi et litt annet tilbud enn fotball og ski, som er de store idrettene i Torpa.

– Vi har vært på Tyrili klatresenter, på Jorekstad fritidsbad og totenbadet, men det er første gang vi er her, fortsetter Ranveig og Maren, som også prøvde seg i trærne på Øverby.

Det gjorde også Selma Øistad Normann (snart 10 år) og Karoline Jøranli (14). Begge syntes det var både moro og spennende.

– Noen hinder var litt vanskelig, men det var veldig gøy, mente Selma. Hun går i femte klasse og driver med både fotball, turn, korps, ski og dansing.

Høydepunktet

Like allsidig er også Karoline, som også var stor nok til å ta den lange ziplinen i klatreparken. Den er på hele 240 meter og går over hele Øverby Idrettspark.

– Det var høydepunktet, helt klart, mente Karoline, som går i niende klasse.

Det virket som om all var fornøyde med dagen i klatreparken.

– Den er kjempefin, med forskjellig vanskelighetsgrad. Noen måtte overvinne litt høydeskrekk, så dette var god øvelse på mestringsfølelse, mener Ranveig og Maren.

Gratis tilbud

Alle turene med «Aktivitet for alle» er gratis og er i utgangspunktet ment for barn og unge i alderen 0–17 år. De minste i klatreparken var tre år.

– Det koster litt, men idrettslaget synes tilbudet er positivt og synes det er verdt pengene.

Det er lagt opp til tre–fire aktiviteter både i sommer- og vintersesongen.

– Om vinteren har vi hatt hundekjøring og sledekjøring med hest. Om sommeren har vi også vært på fisketur med overnatting og kanotur. Vi prøver å gjøre det sosialt. I dag har vi med pølser i sekken og skal grille etterpå, sier de ansvarlig for «invasjonen» av torpinger i Gjøvik denne lørdagen.

Kommentarer til denne saken