I 2017 formidlet TOPRO Kompetanse 36 personer som av ulike grunner hadde falt utenfor arbeidslivet til såkalte Ringer i Vannet-bedrifter.

Dette er bedrifter som legger ekstra til rette for at personer som sliter med å komme inn på arbeidsmarkedet skal få en sjanse til fast arbeid.

– Vi betrakter arbeid som den beste formen for inkludering, men for å lykkes er det viktig at man tar utgangspunkt i bedriftenes behov for kompetanse, sier kommunikasjonsrådgiver i NHO Innlandet Linn Alicia Slora Kristiansen i en pressemelding fra organisasjonen.

– Her er TOPRO Kompetanse, med sine samarbeidspartnere, svært dyktige, og vi synes det er velfortjent at denne bedriften framheves, sier hun videre.

 

40. vinner i rekken

NHO Innlandet har over 2000 medlemsbedrifter i Innlandet, og har kåret månedens bedrift siden september 2014.

Kåringen har til hensikt å synliggjøre bredden i næringslivet i Innlandet, og legger vekt på spredning i geografi, bransje og størrelse.

I tillegg synliggjøres bedrifter som har bidratt til positive virkninger i regionen. TOPRO Kompetanse er vinner av den 40. kåringen i rekken.

Samarbeid med Hunton

Saimontas (26) fra Litauen er en av dem som har fått fast jobb med hjelp fra bedriften som har hovedkontor på Gjøvik, og disponerer lokaler i Hov og på Dokka.

Han opplever at jobben har endret livet hans, ifølge pressemeldingen. Da han kom til Norge i 2011 kunne han ikke norsk, og med hjelp fra TOPRO Kompetanse fikk han jobb i Hunton på Gjøvik.

– Det ble viktig å raskt finne en jobb hvor han kunne prøve ut sine ferdigheter og utvikle språket. Vi ønsket å finne en jobb der han kunne være i aktivitet, sier markedskoordinator i TOPRO Kompetanse, Gunn Kristin Saugstad i pressemeldingen.

Daglig leder i bedriften, Thomas Frydenlund, ønsker å takke de ansatte for innsatsen.

– Vår visjon er at vi skaper stolthet og muligheter, og det skal alle de ansatte ha en stor takk for at de bidrar til, sier han.