Gå til sidens hovedinnhold

TV-program tar opp det uløste Tonsåsen-drapet

Artikkelen er over 4 år gammel

Mandag håper TV2 noen ringer inn til TV-programmet Åsted Norge med brikken som mangler for å avsløre hvem som myrdet Knut Øyvind Mo og brente hans hjem på Tonsåsen i 1999.

Fire dager etter funnet av en død person i brannruinene på Tonsåsen i januar 1999, ble det slått drapsalarm da obduksjonen avslørte at vedkommende var skutt med et 22. kalibers håndvåpen. Den døde var aromaterapeuten Knut Øyvind Mo, som hadde en broket fortid, men da var aktiv i pinsemenigheten på Fagernes. I 2015 fortalte politiet at det var skrevet 1352 dokumenter i saken – de fleste vitneavhør.

Politiet opplyste også å ha mottatt 362 tips og at 924 rundspørringer av personer var utført. Tre biler som sto parkert ikke langt fra åstedet langs gamle Riksveg 33 drapsnatta, er fortsatt ikke identifisert. Ei heller en person som ble observert gående langs riksveien.   

LES OGSÅ: Heine kan ha møtt drapsmannen her

LES OGSÅ: Politiet gir ikke opp drapssaken

Ingen har hatt status som siktet i drapssaken, hvor politiet har en teori om at tobarnsfaren ble drept av noen som kjente ham.

I løpet av alle disse årene har den uløste drapssaken vært tema for ulike true crime-programmer som Fornemmelse for mord, Etterlyst og Krimkommisjonen. Mandag kveld er det Åsted Norge som tar opp saken. Her er det mulig å ringe anonymt inn med tips eller potensielt lette på samvittigheten i sakens anledning. Etter at programmet i fjor høst tok opp den uløste Geiranger-saken, kom det inn såvidt interessante tips at politiet besluttet å gjenoppta etterforskningen. 

Kommentarer til denne saken