Gå til sidens hovedinnhold

Små kunstnere med stor kunst i Gjøvik-barnehage

Artikkelen er over 2 år gammel

Tongjordet barnehage på Gjøvik åpnet sin årlige utstilling på biblioteket.

Ifølge rammeplanen skal barnehagene gjennomføre enkelte temaprosjekter. Årets kunstutstilling hos barna i Tongjordet barnehage har teamet Barnas medvirkning. Her har alle barna vært med, fra de minste til de som snart skal begynne på skolen.

Styrer Elisabeth Henriksveen forteller at de vil lage prosjektet ut ifra hva barna er opptatt av. For eksempel har et ekorn holdt til ved barnehagen, og mange av barna har sett forestillingen Hakkebakkeskogen. En liten gruppe har også besøkt Einar Sigstads atelier på Biri og fått inspirasjon ifra hans kunst og hans tilknytning til naturen.

Høytidelig åpnet

De største barna som blir kalt Stjernebarna var til stede i andre etasje på biblioteket der utstillingen har fått god plass i barneavdelingen.

Benyamin Heidari fikk æren av å klippe snora, og styrer Elisabeth Henriksveen ønsket velkommen og delte ut blomster til prosjektlederne i barnehagen. Den flotte utstillingen blir å se i biblioteket ut mai.

Variert utstilling

De stiller ut tegninger, kostymer og rekvisitter som de har laget etter inspirasjon fra Hakkebakkeskogen.

Ellers i utstillingen finner vi blant annet heksekoster, tryllestaver og en meget godt gjennomarbeidet bok som har fått navnet «Den store svarte hekseboken». En bok som det tydelig ligger mye arbeid bak. Den inneholder blant annet sanger, bilder og tegninger.

De aller minste i barnehagen har tatt for seg det de er opptatt av, og laget en utstilling som handler om tiss og bæsj.

Kommentarer til denne saken