Søndag mottok Teater Innlandet den høythengende Heddaprisen. Den fikk de for barneforestillingen «Karons sandkasse».

– Det er en nyskapende forestilling. Det er en barneforestilling om døden, og mange foreldre er kanskje vant til å skjerme ungene sine for døden, sier Styve om forestillingen.

– Stemningen sto i taket da juryen presenterte prisvinneren. Teateret takker for denne utmerkelsen og er stolte over å ha laget denne sterke forestillingen, uttalte Teater Innlandet i en pressemelding søndag.

I Heddajuryens begrunnelse står det at hos årets vinner skaper det surrealistiske og lekende et scenisk univers som oppleves både kakofonisk og klart på samme tid.

Mytisk barneforestilling

Navnet på forestillingen spiller på den greske mytiske skikkelsen Karon. Fergemannen som frakter de døde over elven Styx, og inn til dødsriket. Altså et noe dystert bakteppe for en barneforestilling.

– Vi håper vi gir et utgangspunkt for å snakke om døden med barna, og så er det pakket inn i en morsom og barnevennlig forestilling, sier Styve.

– Barna kan le, mens mor og far kanskje kan gråte en skvett, legger han til.

«Blant myrull, sand, blomster, klovner, strutteskjørt, sykesenger og stjerner oppstår en fortelling som beveger seg både utover og innover, i det metafysiske og det jordiske på samme tid. Forestillinga er noe langt mer enn teater som samtale, eller som trøst. Den lar oss se både gleden og det grusomme i hvitøyet, i et raffinert og befriende formspråk», sier juryen i begrunnelsen.

Lang sommer

Styve rakk imidlertid ikke å være med på festlighetene under utdelingen på søndag.

– Jeg var dessverre opptatt med nye prøver, men fikk jevnlige oppdateringer på mobilen, forteller han.

37-åringen fra Lillehammer skal nemlig i gang med en familieforestilling på Hunderfossen, før det bærer videre opp dalen til Gålå og Peer Gynt.

– Det er et helt nytt konsept nå, så det blir spennende. Det blir en lang sommer, men det blir fint, sier Styve.