Stanset sjåfør ruset på flere typer narkotika

Politiet stanset en bil i Hunndalen i Gjøvik klokka 23:00 mandag kveld etter mistanke om ruskjøring. Sjåføren avga prøve som ga utslag på flere typer narkotika. Personen ble tatt med til legevakt for prøvetaking, fratatt førerkortet og anmeldt.

Clas Brede Bråthen

Clas Brede Bråthen har fått tilbake jobben som sportssjef for hopp etter et vedtak i Norges Skiforbund mandag, skriver VG. Nyheten er ikke bekreftet fra skiforbundet, men VG viser til informasjon som ble sendt til de ansatte i forbundet mandag kveld.

Venstre vil fjerne BSU

Venstre vil spare snaut 1 milliard kroner ved å fjerne boligsparing for ungdom (BSU) i sitt alternative budsjettforslag tirsdag, sier Unge Venstres Ane Breivik.

– Ordningen premierer de som allerede har mest fra før. Den er urettferdig og usosial og hjelper ikke de som virkelig sliter med å komme inn på boligmarkedet, sier hun. Partiet vil også foreslå å heve frikortgrensen for inntektsskatt og øke studiestøtten, noe som anslås å koste snaut 1,2 milliarder.

Carlsen tok første stikk

Magnus Carlsen fikk en god start på årets siste Champions Chess Tour-turnering da han slo amerikanske Wesley So mandag. Nordmannen vant ett parti, mens det ble remis i de tre andre mot So. Det ga seier i formatet der det spilles best av fire.

G20-toppmøtet er i gang

Indonesias president Joko Widodo har sparket i gang G20-toppmøtet på Bali. I åpningstalen i natt advarte han mot global splittelse og sa at verden må unngå «en ny kald krig».

Widodo sa også til verdenslederne at «vi må gjøre slutt på krigen» – en henvisning til Russlands krig i Ukraina. Russlands president Vladimir Putin er ikke til stede på møtet. I stedet har han sendt utenriksminister Sergej Lavrov for å representere landet.