Gå til sidens hovedinnhold

En person omkommet i togulykke

Artikkelen er over 2 år gammel

En person er bekreftet omkommet etter at et vogntog og et tog kolliderte på en planovergang på Rørosbanen torsdag ettermiddag. Flere andre skal være skadd.

– Det er sjåføren av vogntoget som mistet livet, sier operasjonsleder Bård Einar Hoft til NTB.

Tre personer er skadet. To personer er sendt til Sykehuset Innlandet Elverum og en person er sendt til Sykehuset Innlandet Tynset.

Politiet er i gang med å varsle de pårørende til den omkomne.

– Det er for tidlig for politiet å si noe om hendelsesforløpet og forhold knyttet til den omkomne i ulykken, opplyser politiet i en pressemelding 16.47.

Til sammen var det om lag 100 personer om bord i toget. Ifølge politiet skal flere andre være skadd, men ved 16-tiden torsdag hadde de ennå ikke oversikt over skadeomfanget.

– Passasjerene er fortsatt om bord i toget, men vi har begynt evakuering, sier Hoft.

Etter at de har blitt evakuert, vil passasjerene som befant seg ombord på ulykkestoget få tilbud om bistand ved Stor-Elvdal hotell på Koppang.

Ruter knust

Politiet ble varslet om ulykken klokka 14.09. NSBs pressesjef Åge-Christoffer Lundeby var blant dem som var om bord i toget. Han sier til NTB at 3–4 ruter er knust.

– Det er noen personskader, og jeg ser at noen har kutt og at noen bør til helsesjekk. Politiet er på stedet sammen med brannvesenet, sier han.

Strekningen blir stengt, og NSB jobber med å finne alternativ transport både til dem som var om bord i toget og andre som skulle reist med Rørosbanen.

– Et hjul har sporet av, og toget kan ikke flyttes sånn som det står nå, sier Lundeby.

Omfattende bergingsarbeid

Bane Nors pressevakt Harry Korslund opplyser at ulykken skjedde på en planovergang mellom Koppang og Atna. Han sier det vil ta tid å få ryddet opp etter ulykken.

– Som følge av sammenstøtet har togsettet sporet av med en aksel. Det betyr at vi har et omfattende bergingsarbeid foran oss, sier han til Østlendingen.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken