To til sykehus etter knivstikking i Bergen

To menn er sendt til sykehus i Bergen etter en knivstikkingsepisode i en leilighet i byen natt til tirsdag. Ingen skal være livstruende skadd.

Tre menn i 20-årene og en mann i 30-årene er pågrepet og siktet i saken. To av dem, en mann i 20-årene og mannen i 30-årene er sendt til akuttmottaket på Haukeland universitetssjukehus.

Trump varsler nyhet neste uke

USAs tidligere president Donald Trump varsler at han tirsdag i neste uke skal komme med en stor nyhet. 76-åringen utdypet ikke hva han kommer til å kunngjøre i neste uke, men uttalelsen er det nærmeste han har kommet en bekreftelse på at han har intensjoner om å stille til valg igjen.

– Jeg skal komme med en veldig stor kunngjøring tirsdag 15. november på Mar-a-Lago i Palm Beach i Florida, sa Trump til en jublende folkemengde på et valgmøte i Dayton i delstaten Ohio i natt norsk tid. Der var han til stede for å støtte republikanernes senatorkandidat i delstaten til tirsdagens mellomvalg, J.D. Vance.

Biden: Demokratiet må forsvares

Demokratiet står på spill i mellomvalget, sa USAs president Joe Biden på et valgmøte i Bowie i delstaten Maryland i natt norsk tid. Biden gjentok dermed samme budskap som han hadde fremført de siste dagene i ulike taler.

Biden deltok på arrangementet på Bowie State University for å vise støtte til demokratenes kandidat til delstatens guvernørverv, Wes Moore.

Biden mindre populær

USAs president Joe Bidens popularitet faller idet amerikanerne går til urnene i mellomvalget. På en måling som Ipsos har gjennomført for Reuters får Biden nå 39 prosent på målingen, 1 prosentpoeng mindre enn på forrige måling.

Den nedadgående trenden styrker partiuavhengige analytikeres prognoser om at Bidens demokratiske parti kan få juling i mellomvalget. Presidentens laveste popularitet på målingen ble imidlertid nådd i mai og juni da den lå på 36 prosent.

EU inngår energisamarbeid med Kasakhstan

EU har inngått en avtale med Kasakhstan om tettere energisamarbeid, opplyser EU-kommisjonen. Avtalen har til hensikt å garantere tilgang på visse råvarer og tilrettelegge for utvikling av bærekraftig produksjon av hydrogen og batterier.

EU forsøker å finne nye økonomiske partnere for å gjøre unionen mindre avhengig av enkelte lands forsyningsledd. I slutten av forrige uke uttalte EU-kommisjonen at den også tar sikte på å inngå partnerskap med land som Indonesia, Vietnam, Senegal og India.

Zelenskyj: Russland er en destabiliserende kraft

Det er avgjørende at Russland tvinges til å delta i oppriktige fredsforhandlinger, uttaler Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale. Han fordømmer det han kaller «Russlands destabiliserende innflytelse» og peker blant annet på klimaområdet.

– Alle som er seriøse på klimaområdet, må også være seriøse rundt behovet for umiddelbart å stanse den russiske aggresjonen, gjenopprette vår territoriale integritet og tvinge Russland til oppriktige fredsforhandlinger, sier presidenten.