Mye sto på spill for Gjøvik Hockey i tirsdagens viktige kamp mot Lørenskog. Seier – og et langt skritt mot kvalifiseringsspill for eliteserien var tatt.

I stedet må Gjøviks iskrigere nå vinne kommende helgs to kamper mot Haugesund, og samtidig få hjelp av Narvik i kampene mot Nidaros.

Det så lyst ut da Christopher van Doorn sendte hjemmelaget i ledelsen, men to marerittminutter i slutten av andre periode skulle bli avgjørende i en ellers jevnspilt match.

Gjøvik åpnet nemlig best og gikk opp til 1-0-ledelse da Simon Størseth plukket opp en slurvete Lørenskog-pasning og fant van Doorn helt alene på bakre stolpe.

Lørenskog utliknet ikke lenge etter, og det var gjestene som skapte det meste i den første perioden. Lørenskog-spillerne var kjappere på skøytene og sterkere i duellene, men Gjøvik klarte å holde perioden ut på stillingen 1-1.

Store sjanser

Gjøvik kom til flere store sjanser i den andre perioden, men scoringene lot vente på seg. Den største hadde Victor Vennström, men alene med keeper satte han pucken til side for mål.

I stedet utnyttet Lørenskog to unødvendige Gjøvik-utvisninger helt på tampen av perioden.

To raske scoringer, begge på styring, var to skikkelig slag i trynet på hjemmelaget.

Attpåtil rakk Lørenskog å gå opp til 4-1 før perioden da Markus Ekberg fikk sjansen på straffeslag. Alexander Johansson i Gjøvik-buret reddet, men pucken seilte såvidt over målstreken.

Strålende spill

Lørenskog fikk en tidlig utvisning i tredje periode, og Gjøvik kom til et par ordentlig gode avslutninger – uten å lykkes.

I stedet økte Lørenskog ledelsen, enda en gang på styring. Det så veldig enkelt ut, men samtidig strålende spill av gjestene.

Lørenskog hadde ingen problemer med å kontrollere seieren inn de siste minuttene.

Gjøvik-spillerne hadde ikke mer å gi, og det innrømmet aasistenttrener Ketil Heidenberg etterpå.

– Ja, i dag var det ikke mer igjen på tanken. Gutta var totalt tomme for energi. Det er det som er realiteten.

Mister hodet

Han mente at laget ikke klarte å nå opp på det nivået det har vært i det siste, og årsaken er enkel, ifølge Heidenberg.

– Gutta ville og prøvde så godt de kunne, men det var tydelig å se i ansiktene at de ikke hadde mer å gi. De tre baklengsmålene i slutten av andre periode er også et resultat av at de er slitne og mister hodet.

Nå har spillere og støtteapparat fire dager på seg til å fylle opp energi.

– Vi skal restituere onsdag, så får alle fri torsdag før vi trener lett fredag. Da vil forhåpentligvis overskuddet komme tilbake til helgas to kamper, sa Heidenberg.

Fakta

1. divisjon ishockey:

Gjøvik Hockey - Lørenskog 1-5 (1-1, 0-3, 0-1)

1. periode: 1-0 (04:21) Christopher van Doorn (Simon Størseth/Daniel Stensrud), 1-1 (09:19) Kevin Nilsen Berg (Jørgen Grøndahl/Elias Hult)

2. periode: 1-2 (37:31) Jørgen Grøndahl (Kevin Nilsen Berg/David Aas-Larsen), 1-3 (38:53) Eirik Larvik (Marius Johansen/Petter Vesterheim), 1-4 (39:39) Marcus Ekberg (straffeslag)

3. periode: 1-5 (44:01) Patrik Vaakanainen (Kristoffer Skjervold/Mats Pettersen)

Skuddstatistikk: 29-31 (10-11, 10-12, 9-8)

Hoveddommer: Stian Flåten

Utvisininger: Gjøvik 6x2 min. - Lørenskog 8x2 min.

Tilskuere: 425