Norgesmester i junior, Thomas Aasen Markeng fra Lensbygda, har imponert den siste tiden og blir et av Norges mest spennende kort på herresiden, Han ble også nummer åtte i senior-NM stor bakke tirsdag, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

Han får med seg Anders Sandberg Håre (Vikersund), Fredrik Villumstad (Skimt) og Sander Vossan Eriksen (Bækkelaget).

Umulig å skille

I tillegg skal en femtemann være med til Finland. Den femte og siste plassen på laget avgjøres først fredag.

- Christian Røste Solberg (Jardar) og Anders Ladehaug (Nordre Land) kjemper om den siste plassen på VM-laget. Det har vært umulig å skille dem, og vi setter derfor opp et ekstra uttaksrenn på Rena fredag. Den av dem som gjør det best der, får den siste plassen i VM-troppen, sier trener Henning Stensrud.

- Målet er medalje i lagkonkurransen og at vi kjemper om topp seks individuelt. Markeng har vist veldig lovende hopping den siste tiden. I tillegg bør vi ha muligheter i mikskonkurransen, sier Stensrud.

Rett fra verdenscup

På kvinnesiden har to av fire hoppere fersk World Cup-erfaring når de ankommer Lahti. Både Silje Opseth (Holeværingen) og Ingebjørg Bråten (Etnedal) kommer rett fra verdenscup i Japan og er begge norske medaljehåp.

I tillegg får debutantene Pernille Kvernmo (Steinkjer) og Heidi Dyhre Traaserud (Heddal) sin VM-debut, ifølge Norges Skiforbund.

- Silje har mange års erfaring fra flere junior-VM. Hun har også vært med i senior-VM og OL pluss har mengder av World Cup-erfaring. Ingebjørg deltar i sitt tredje junior-VM og har i vinter fått verdenscuperfaring. De er våre fremste medaljehåp, sier trener Line Jahr.

- Pernille har hoppet en del COC og har noe internasjonal rutine, mens Heidi med sine 15 år hadde sine første internasjonale konkurranser på hjemmebane på Notodden like før jul. Heidi er en ung og uredd jente, som har vist enorm utvikling det siste halve året. Det blir spennende å se hvordan hun takler å være i et mesterskap på dette nivået, fortsetter Jahr.