– Den ene lastebilen skulle kjøre av veien og bremset, da den som lå bak ikke klarte å stanse. Dermed kjørte den rett inn i den foran, forteller operasjonsleder Kristian Bjaanes ved politiet i Innlandet til OA.

– Dette tyder på at den bak hadde gjort det en tid, men ikke gjort som han skulle - å avpasse fart og avstand.

Begge førere kom seg enkelt ut av lastebilene.

Ifølge Bjaanes er ingen av de to skadd, men det er meldt om materielle skader, spesielt hengeren på den første lastebilen. Hos den ene ble også airbagen utløst. Begge lastebilene ble stående i grøftekanten.

Alle nødetatene dro ut, men etter blant annet å ha bekreftet at det ikke var snakk om personskader dro både ambulanse og brannmannskaper fra stedet. Politiet er der fortsatt, først og fremst for å dirigere trafikken.

Stengt vei: - Svært vanskelige kjøreforhold

Veien ble raskt stengt etter ulykka, noe den fortsatt var klokka 15.40.

– Vi venter på bergingsbil. Forhåpentligvis er det ikke lenge til veien kan åpnes igjen, sa Bjaanes til OA i 15.30-tida.

Omkjøringen var ei kort stund på nordsida for E16, ifølge operasjonslederen. Der var det imidlertid svært krevende kjøreforhold.

Ifølge OAs journalist på stedet, Ingvar Skattebu, ble omkjøringen forsøkt i en periode for mindre kjøretøy. På grunn av de dårlige forholdene ble omkjøringen stoppet.

– De prøvde omkjøring, men veien er for dårlig. Den ble avviklet etter kort tid, fortalte Skattebu.

– Svært lange køer

I 16.15-tida rapporterte journalisten om kilometerlange køer på hver side av ulykkespunktet.

– Noen har ventet i kø i to og en halv time, fortalte han.

På den positive siden skal køen være i ferd med å løse seg litt opp nå, da trafikken blir sluppet puljevis forbi lastebilene.

– Det vil fortsatt være kø ei god stund. For det er kun ett felt som er i bruk, forklarte OA-journalisten.

Ingvar Skattebu pratet også med vitner til hendelsen. De fortalte at de to lastebilene kom sørfra, på vei mot Bergen og Vestlandet.

– Da den første skulle svinge av ved Tveit Bru, klarte ikke den bak å stoppe. Det er veldig glatt her, og ifølge de vi har pratet med var det ingenting for lastebilen å bremse på. Dermed endte den i bakenden på den foran. Begge lastebilene står her fortsatt, fortalte Skattebu.

Tok tre timer å åpne

Litt over klokka 16.30 var det mer fart i trafikken igjen.

– Trafikken går fortsatt ikke som normalt, men de har avviklet alle køer. Det gikk tre timer før trafikken er tilnærmet normal, fortalte Skattebu.

– Hvordan er kjøreforholdene?

– Det er snøvær og sju minusgrader. På ulykkesstedet er det veldig glatt. Der har biler med varme dekk stått stille og smeltet underlaget, fortalte OA-journalisten.

– Ellers er det greie vinterforhold, fortsatte han.

Først klokka 17.09 meldte Vegtrafikksentralen Øst om at E16, Tveit i Vang, er åpen for trafikk igjen. Klokka 18 meldte også politiet om at veien er åpen for trafikk.

Oppretter sak

Kristian Bjaanes forteller at det er en norsk sjåfør, av en semitrailer, som har kjørt inn i en lastebil med henger. Sistnevnte med utenlandsk sjåfør.

Det er foreløpig ikke gjort noen førerkortbeslag, men politiet oppretter sak. Det var ikke andre biler involvert i ulykken.