Gå til sidens hovedinnhold

To gull til Marit og korgutta

Artikkelen er over 2 år gammel

Den norske Studentersangforening med dirigent Marit Tøndel Bodsberg Weyde i spissen, gjorde rent bord under helgas NM for kor i Trondheim.

I helga gikk historiens største NM for kor med hele 1 600 deltakere av stabelen i Trondheim. Den norske Studentersangforening er det offisielle mannskoret ved Universitetet i Oslo og i tillegg til å bli norgesmestere, vant Den norske Studentersangforening begge de to klassene de deltok i: Elite og Elite sakral.

Les også

Miljødirigenten

Marit Tøndel Bodsberg Weyde har dirigert koret siden 2016 og det er første gang Den norske Studentersangforening deltar i NM for kor. De har tidligere vunnet seier i klassen mannskor under World Choir Games, verdensolympiaden for kor.

Les også

Marit Tøndel Bodsberg Weyde: – Mens jentene i klassa hørte på New Kids on the Block, hørte jeg på Mozarts symfoni nummer 40 på kassett

Studentersangforeningen er Norges eldste kor, og ble stiftet i 1845 av den berømte dirigenten og komponisten Halfdan Kierulf. 174 år senere er de fortsatt et fremadstormende mannskor med høye ambisjoner, og de pleier en rik musikalsk tradisjon som strekker seg tilbake til det 19. århundres nasjonalromantiske periode i Norge.

Kommentarer til denne saken