Gå til sidens hovedinnhold

To ganger sølv i DNs kåring av skisteder

Artikkelen er over 1 år gammel

Dagens Næringsliv (DN) har vurdert norske skisteder både ut fra et helheltsbilde og hvem som er Norges beste langrennsdestinasjon.

Beitostølen banker Geilo, Hafjell, Kvitfjell, Sjusjøen og Trysil i Dagens Næringslivs kåring av «Norges mest komplette og råeste skisted». Beitostølen tar sølvet bak Hemsedal, med Voss/Myrkdalen på bronseplass.

Om Beitostølen har DN-juryen følgende analyse: «På plassen bak Hemsedal havner Beitostølen. Som høyfjellsdestinasjon tilbyr Beitostølen mer enn Hemsedal, og særlig sent på sesongen tilfører nærheten til Jotunheimen en egen dimensjon. Langrennstilbudet er nær komplett og for mange barnefamilier kan Beitostølen være det beste valget til tross for at alpinanlegget er dårligere enn hos konkurrentene.»

Les også

Lover hvit jul de neste 30 årene på Beitostølen

Drahjelp fra Valdresflye

I kåringen av Norges beste langrennsdestinasjon, kommer Beitostølen hakket bak Hafjell/Kvitfjell. DN vurderer Hafjell/Kvitfjell som Norges beste fordi området er snøsikkert, velholdt og stort. Her er kvaliteten på løype­nettet udiskutabelt best i landet. Ikke bare finner du løyper med en natursnøsesong lengre enn seks måneder. Du finner også skispor som flest dager per sesong har høyest mulig kvalitet.

Skal det trekkes for noe, må det bli variasjonen i naturopplevelsen. Skiterrenget er glimrende, men kan over tid opp­leves som noe traust, mener DN.

Om Beitostølen uttaler juryen: «Kvaliteten på løypene og skiterrenget er mer varierende her enn på Hafjell. Til gjengjeld byr Beitostølen på natur­opplevelser du bare kan drømme om på Lillehammer-fjellet. Her får du et helt annet møte med fjelltopper og villmark. Trolig kan Beitostølen også tilby Norges lengste langrennssesong. Løypene på Valdresflye gjør at skispor kan prepareres fra oktober til juni.

Les også

Her har både Hollywood- og Top Gear-stjerner svingt seidelen

For spesielt interesserte

DN har også sett på Beitostølen skistadion og konkurranseløypene der. DNs konklusjon er denne:

«Nede ved sentrum ligger den velkjente langrennsstadion, men konkurranseløypene har begrenset verdi for turgåere. Selv spreke mosjonister kvier seg for de bratte løypene. Som treningsarena er løypene derimot helt i verdenstoppen.»

DNs topp ti

Norges mest komplette skisted

1) Hemsedal; 80 poeng

2) Beitostølen; 75

3) Voss/Myrkdalen; 74

4) Hovden; 73

5) Geilo;72

6) Oppdal; 71

7) Hafjell/Kvitfjell; 70

8) Narvik; 68

9) Strandafjellet; 66

10) Trysil; 65

Norges beste langrennsdestinasjon

1) Hafjell/Kvitfjell; 32 poeng

2) Beitostølen; 31

3) Hovden; 30

4) Geilo; 30

5) Hemsedal; 24

6) Oppdal; 21

7) Trysil; 21

8) Gausta; 20

9) Voss/Myrkdalen; 19

10) Narvik; 15

Les også

Legger ned stolheis ved Beitostølen

Les også

Ny prisrekord for hytter i Valdres. Eiendomskongen fra Hønefoss fikk 12,1 mill. for denne fjellhytta

Kommentarer til denne saken