Thomas Breen er Arbeiderpartiets kandidat til vervet som fylkesordfører i Innlandet etter at partitopp Even Aleksander Hagen takket nei til en ny svingom. Breen er fra Folldal i Hedmark og har gjort comeback i politikken for å jakte på Innlandets fremste politiske verv.

Aud Hove, dronningen av Senterpartiet i Innlandet, fra Skjåk i Ottadalen, har samarbeidet tett med fylkesordfører Hagen, og har vært varaordfører for fylket. Hun er nå en av Breens fremste utfordrere.

Høyre går for Hanne Alstrup Velure fra Lesja i Gudbrandsdalen som sin fylkesordførerkandidat. Velure har i flere år vært blant Høyres fremste politikere i Innlandet og har vært involvert i flere tetkamper på partiets stortingsliste. Nå er det henne de blå dytter foran seg i marsjen mot innlandstronen.

Disse tre, alle kandidater til fylkesordførervervet i Innlandet, stiller til TV-sendt debatt hos OA tirsdag kveld klokka 18. Hva ser de for seg? Hvor står de i forberedelsene til valgkampen? Hva ser de for seg for Innlandet i den neste fireårsperioden?

Tirsdagens debatt ledes av debattredaktør Stina Håkensbakken og ansvarlig redaktør Erik Sønstelie i Oppland Arbeiderblad. Debatten skjer kvelden før Agenda Innlandet samler flere hundre personer i Fjellhaven på Gjøvik.

Prominente gjester som Høyre-leder Erna Solberg, finansminister Trygve Slagsvold Vedum, Nammo-sjef Morten Brandtzæg, statsforvalter Knut Storberget og kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik står på programmet.

Se sendingen her tirsdag klokka 18.00:

Tirsdag kveld møttes kandidatene til fylkesordførervervet i Innlandet til debatt hos Oppland Arbeiderblad. Det skjedde kvelden før Agenda Innlandet. Deltagere var Aud Hove (Sp), Thomas Breen (Ap) og Hanne Alstrup Velure (H). Debatten ble ledet av OA-duoen Erik Sønstelie og Stina Håkensbakken.