Slik unngår du at bananene blir fort brune

Bananer er populære blant store og små. (Foto: Colourbox)

Bananer er populære blant store og små. (Foto: Colourbox)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Prøv dette enkle og raske trikset!

DEL

(SIDE2): Nordmenn elsker bananer og dette er en av de mest populære fruktene her til lands.

Men mange opplever at denne frukten blir altfor fort brune kort tid etter at man har kjøpt en gulgrønn bananklase på butikken.

Grønn, gul eller brun banan?

Det skal sies at fargen sier ikke noe om kvaliteten, men derimot hvor moden bananen din er.

Når en banan modnes så blir stivelse brutt ned til sukker og frukten får en tydeligere søtsmak.

Gulbrune bananer et høyere innhold av sukker enn gulgrønne bananer.

Overmodne bananer er perfekt til å bruke i bakst, for eksempel til å lage banankake, da du får et naturlig søtt resultat helt uten tilsatt sukker.

Likevel finnes det et triks som kan være verdt å teste ut hvis du er lei av at de gule bananene blir fort brune og overmodne.

Pakk inn bananstilken

Huffington Post forklarer at det er viktig med riktig oppbevaring for å unngå brune bananer.

Bananer slipper nemlig ut etylengass som framskynder modningsprosessen til de andre bananene.

Denne gassen kommer hovedsakelig fra stilken til bananklassen og derfor må du pakke inn dette området for å unngå at denne gassen sprer seg til resten av bananklasen.

Pakk inn bananstilken med plastfolie før du setter fast en tapebit som holder det hele på plass. Enkelt og greit!

«One Pot Chef» har delt et klipp på YouTube som viser deg hvordan:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken