Gå til sidens hovedinnhold

Tilfeldig uttrekk av fastlege

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg vet at Gjøvik kommune har utfordringer med å få tak i nok fastleger. Jeg skjønner det kan være problemer med å få på plass fastlege til alle. Men slik jeg og mange andre har opplevd hvordan tildeling foregår, så synes jeg dette er veldig urettferdig.

Etter at min fastlege på Biri sluttet i sommer, så fikk jeg brev fra HELFO om tildeling av ny fastlege på Biri. Flott, tenkte jeg. Men så etter en ukes tid kommer nytt brev fra HELFO, med beskjed om at jeg er strøket av denne pasientlista og har fått tildelt ny fastlege ved Skattumgården Legegruppe. (Ingen kritikk av denne, som jeg ikke kjenner)

Dette godtar jeg ikke. Jeg har vært pasient ved Biri legesenter i snart 50 år, og det er ikke aktuelt å bytte legesenter. Vi har et flott, velfungerende legesenter på Biri, med en gjeng flotte serviceinnstilte damer. Det synes også merkelig at kommunen ved Helse og Omsorg, ansetter en fastlege som skal ha sterkt reduserte pasientliste, og ikke minst at pasientlisten reduseres ved tilfeldig uttrekking. Det kunne i det minste vært lagt inn kriterier for eksempelvis alder, handikap, bosted, eller lignende.

Ved ytterligere henvendelse til HELFO får jeg tilsendt utskrift fra regelverk som Legeforeningen og KS har laget, som blant annet sier at redusert pasientliste skal foregå ved tilfeldig uttrekking . Dette for at legen ikke selv kan bestemme hvilke pasienter hun/han vil ha. Greit nok det, men det er vel lov å bruke hodet og se at dette slår veldig urettferdig ut. Vi må kunne forlange at kommunen kjenner området og lokaliteter . Det er frustrerende når en ofte får opplyst at regelverket er fulgt, selv om dette strider mot rettferdighetssansen hos «vanlige vettuge folk».

Kommentarer til denne saken